Ministr dopravy zaskočil novináře: Převlékl se za Mikuláše a šel

03.12.2010 13:14

V neděli bude celá země zaplavena Mikuláši, čerty a anděly. Svátek svatého Mikuláše. Červené pláště, bílé vousy a vlasy, andělé v zlatobílých kostýmech a rohatí čerti budou nahánět strach malým dětem. V minulosti se podobných rejů účastnili i někteří naši politici. Ministr Bárta si například oblíbil roli toho hodného, který rozdává dárky, tedy Mikuláše. K minulosti čerta se přiznal jen kandidát na předsedu ČSSD Michal Hašek.

Ministr dopravy zaskočil novináře: Převlékl se za Mikuláše a šel

Z oslovených politiků se ke své účasti v kostýmu při oblíbeném dětském svátku přiznali pro ParlamentníListy.cz jen čtyři. Ministr dopravy Vít Bárta, jihomoravský hejtman Michal Hašek, poslanec ODS Petr Bendl a jeho stranický i sněmovní kolega Jan Vidím. A všichni si nejvíce oblíbili roli samotného Mikuláše, jen Hašek připustil, že byl i čertem.

Dnes už není čas

„Mnohokrát jsem byl Mikulášem, taky jsem strašil děti jako čert s řetězem. Nikdy však nedošlo na anděla, na toho jsem to nedotáhl," řekl ParlamentnímListům.cz Michal Hašek. Teď však má jiné starosti . O víkendu totiž začínají krajské konference ČSSD a pomalu se začne rozhodovat, zda se předsedou strany stane on, nebo Bohuslav Sobotka.

„Léta jsem dělal Mikuláše, teď už na to není čas," sdělil redakci ministr dopravy Vít Bárta. Vzhledem k počasí a sněhem zapadaným silnicím i kolejím, by ani nebylo vhodné, aby ministr dopravy pobíhal někde ve vysoké čepici s mikulášskou berlou.

Vzhledem k Bártovu důraznému vystupování by navíc možná leckdo mohl namítnout, že role Mikuláše není pro ministra ta zcela pravá.

Vidíma by děti poznaly, ráčkuje

Bývalý středočeský hejtman Petr Bendl má jako Mikuláš Bohaté zkušenosti. „Do svých dvaadvaceti let jsem dělal Mikuláše každý rok, potom to řídlo a řídlo a v posledních letech už jsem za Mikuláše nebyl," směje se Bendl.

Poslanec ODS Jan Vidím, nikdy nepředstavoval nikoho z tradiční mikulášské trojice. Má proto však logické vysvětlení. „U mě to prostě nešlo. Vzhledem k mému ráčkování by mě děti poznaly, takže by to nemělo význam," směje se Vidím.

Čtěte také:
Stačila zmínka o svatbě a vzteklý Bárta se v televizi neudržel
Milenka šéfa vnitra? Herečka Bára Štěpánová
Poslanec ODS tančil u tyče. Bendl to radši nechtěl vidět
To, co čtenář napsal Petře Paroubkové, se bojíme opsat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …