Vondra odvolal ředitele sekce vyzbrojování

03.12.2010 15:45

Ministr obrany odvolal ředitele sekce vyzbrojování Jiřího Staňka. Měl na starosti nákup techniky. Staňka prozatím nahradí dosavadní Vondrův poradce pro oblast akvizic Petr Szönyi.

Vondra odvolal ředitele sekce vyzbrojování

Obrana změnu zdůvodňuje celkovou obměnou vedení resortu a probíhajícími změnami v systému nákupů. 

"V souvislosti s celkovou obměnou vedení ministerstva obrany a probíhajícími změnami v akvizičním procesu rozhodl ministr obrany Alexandr Vondra o provedení personálních změn ve vedení sekce vyzbrojování ministerstva obrany," píše se v tiskovém prohlášení, které k personální výměně obrana vydala.

Nákupy techniky pro armádu jsou v poslední době terčem kritiky kvůli neprůhlednosti a údajné předraženosti. Ministr Vondra proto po svém nástupu do funkce provedl více změn ve vedení resortu. Na počátku listopadu odvolal tehdejšího náměstka Jana Fulíka a na jeho jméno dosadil exministra obrany Jiřího Šedivého. Kritizovaný výměnný obchod českých bitevníků L-159 za letouny CASA, jenž je projednáván i v Evropské komisi, měl na starosti právě Fulík.

V létě pak Vondra jmenoval nového ředitele Úřadu pro dohled nad akvizicemi. Stal se jím František Nadymáček, který ve funkci nahradil Romana Hoštu, odvolaného v souvislosti s podezřelými zakázkami Správy vojenského bytového fondu.

Vondrův kabinet pak vede Pavel Bulant a funkci generálního sekretáře ministerstva obrany od začátku září zastává bývalý analytik PricewaterhouseCoopers Jan Vylita. Ministr obrany také jmenoval novým náměstkem bývalého poslance ODS Michaela Hrbatu, který nahradil Vondrou odvolaného Františka Padělka.

Čtěte také:

    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…