Utopte mě, navádí ministr Drábek. Nabízí i návod

04.12.2010 13:55

Resort ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka není zrovna tím, který by v lidech vyvolával salvy smíchu. Spíše přináší kvůli sociálním škrtům mnohým vrásky. Sám ministr si ale zřejmě dokáže zachovat určitý nadhled. Na svých oficiálních stránkách totiž navádí ke svému vlastnímu utopení.

Utopte mě, navádí ministr Drábek. Nabízí i návod

Hra Jak uTOPit dr. Drábka, kde plavajícího usměvavého ministra stahují ke dnu žabáci, je na úrovni nejjednodušších počítačových her z doby před dvaceti lety. Drábek se při vymýšlení názvu inspiroval starší českou komedií Jak utopit doktora Mráčka? "Žáby z rybníka se rády přisávají na koupající se volební kandidáty. S devátou takovou žábou jde kandidát ke dnu, joj," stojí v návodu ke hře, která rozhodně neoplývá duchaplností.

Sám Drábek (TOP 09) na tom, že má jako ministr, který muset dělat škrty, které se dotknou tisíců rodin na svých stránkách poněkud infantilní hru, problém nevidí. "Jsou to moje osobní stranky a ne stránky ministerstva práce a sociálních věcí ani strany," sdělil stručně ministr serveru ParlamentníListy.cz. 


 


Drábek bude v neděli hostem diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce na ČT. Vzhledem k tomu, že bude tématem stávka odborářů naplánovaná na 8. prosince a proti ministrovi se posadí šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil, možná i jemu zmizí úsměv ze rtů.

Hlavní téma nedělních OVM: stávka 8. prosince - její důvody, dopady, další kroky, případná generální stávka; uzavírání kolektivních smluv na rok 2011, ohrožení sociálního smíru; predikce vývoje ekonomiky, nezaměstnanost, odměňování zaměstnanců; změny v systému sociálních dávek; reorganizace úřadů práce; penzijní reforma, výše důchodů podle výše odvodů; odchod zdravotníků do zahraničí; situace ve vládní koalici, vztahy mezi politickými stranami.


Se Zavadilem se už ve čtvrtek v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo utkal i ministr financí Miroslav Kalousek, který se před přímým přenosem přiznal, že má obavy.


Související:


Čtěte také:


Foto: top09.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…