Vtipálek Dimun: Na pustém ostrově skončí Paroubek, Hašek a Sobotka...

06.12.2010 12:14

V ČSSD stále více sílí útoky na hejtmana Michala Haška ze strany příznivců Jiřího Paroubka. Jednoho z kandidátů na předsedu sociální demokracie si nejprve vzala na paškál Petra Paroubková v publikovaných ukázkách z knihy „V botičkách od Diora,“ po ní následoval blízký Paroubkův spolupracovník Petr Dimun. Ten dokonce publikoval na Facebooku i vtip, jehož předmětem je nejen Hašek, ale i jeho protikandidát Bohuslav Sobotka.

Vtipálek Dimun: Na pustém ostrově skončí Paroubek, Hašek a Sobotka...

Dimun přiznává, že vtip není jeho původní, nechal se prý inspirovat europoslancem ČSSD Jiřím Havlem: "Potkají se Paroubek, Sobotka a Hašek na pustém ostrově. Sobotka: Otázka zní, co máme dělat. Hašek: Otázka zní, co mám dělat. Paroubek: Otázka zní, jak se odsud můžeme dostat."

Dimun vysvětluje

Ze vtipu tedy nejhůře vychází hejtman Michal Hašek. O něm Paroubkova manželka Petra píše ve svých pamětech jako o člověku, kterého si někdejší volební manažer strany Jaroslav Tvrdík vodí jako kačera na provázku. To Tvrdík popřel a důkazy vyvrátil Paroubkové tvrzení, že Tvrdík s Haškem konspirovali proti Jiřímu Paroubkovi večer po zavraždění Václava Kočky v baru Monarch, kdy Paroubek uvažoval o odstoupení z funkce.

Ke vtipu se zatím vyjádřil jen Jaroslav Tvrdík, a to velmi stručně. „Nezlobte se, to není tendenční, ale infantilní vtip. To je asi tak všechno, co se k tomu dá říct," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Michal Hašek zatím na SMS redakce nereagoval.

Petr Dimun ve svém oficiální výstupu na webu Jiřího Paroubka VašeVěc.cz  také vysvětlil, proč podle jeho názoru Hašek jako kandidáty na prezidenta jmenoval Romana Onderku, Zdeňka Škromacha a Lubomíra Zaorálka. Onderka a Škromach jsou podle Dimuna Haškovi nejbližší spolupracovníci, u Zaorálka, který zatím nepodepsal Haškovo desatero, jde prý o to, aby mu (Hašek) vyslal  signál vstřícnosti.

Kauza Prezidenti 

Sám Hašek tvrdí, že jeho slova byla vytržena z kontextu. „Podpořil jsem přímou volbu hlavy státu v roce 2013 a řekl jsem, že bych uvítal silného stranického kandidáta ČSSD, kterým může být pouze úspěšný a populární politik. Jako příklady jsem uvedl trio Zaorálek, Škromach Onderka, s tím, že jde o zahájení diskuze na toto téma. Proč by neměla ČSSD uvažovat o svém kandidátovi, když v ODS znějí jména Sobotka a Němcová a v TOP 09 Schwarzenberg," sdělil v sobotu ParlamentnímListům.cz.

Čtěte také:
Paroubek řekl, kdy bude kandidovat. A strhal vedení ČSSD

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…