Bratrstvo kočičí pracky nejsme, tvrdí primátor Svoboda

06.12.2010 16:05

Nová hlava metropole, primátor Bohuslav Svoboda (ODS) slibuje nastartování řady změn. Jeho nepolitická minulost prý na škodu není.

Bratrstvo kočičí pracky nejsme, tvrdí primátor Svoboda

Nový pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) byl hostem online rozhovoru serveru Týden.cz. V něm odpovídal nejen na dotazy týkající se pražské koalice, ale také na dotěrné otázky pátrající po jeho soukromí.

Na dotaz uživatele Procházky, který se pídil po důvodu, proč se Svoboda rozhodl vyměnit ordinaci gynekologa za primátorskou kancelář, odpověděl politik výmluvně.

Pod rukama mu prošly tisíce dětí

"Za svůj lékařský život jsem tady v Praze přivedl na svět přes 4 tisíce dětí. A těm jsem hodně dlužen. Myslím, že to dospělo do situace, kdy se potřeba místo šíření blbé nálady, udělat něco pro změnu pražské politiky.

A suverénní byl i v případě reakcí na rýpavé vzkazy. Třeba uživatel s nickem Johny Svobodovi napsal, že se domnívá, že "bratrstvo kočičí pracky s Plachým, Hrdličkou a Březinou" bude co nevidět z radnice s ostudou smeteno.

"Žádné bratrstvo kočičí pracky, jak uvádíte, neexistuje. Přesvědčit Vás o tom mohu až za několik měsíců, a to svojí prací," sdělil lapidárně primátor.

Ten se v rozhovoru nevyhl ani kauze zastupitele Lukáše Plachého, který je obviněn z údajného korupčního jednání.

Pod kobercem nebude prý nic

"Nic zametat pod koberec nebudu. Určitě se mnou souhlasíte, že nebudeme rozhodovat na základě domněnek a spekulací. Pan Plachý rezignoval a celou záležitost vyšetřuje i policie," vysvětlil nový pražský primátor.

K funkci se Svoboda dostal poté, co ODS uzavřela koalici s ČSSD. TOP 9, která v Praze volby vyhrála, tak odešla do opozice.

Více čtěte:

Primátor Svoboda začíná úřadovat. Audity

Praha: Primátor stanovil priority Rady

Transparency International vyzývá k reformě justice. Radí, koho propustit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…