Paroubek: Dělat velvyslance? Milodary od vlády neberu

07.12.2010 19:25

Jiří Paroubek tvrdí, že funkci velvyslance by odmítl. Kdyby mu ale někdo zevnitř ČSSD dal slušnou nabídku na zajímavou práci, tak to rozhodně neodmítne. Do čela sociální demokracie ale už prý nezamíří. Paroubek to řekl v pořadu Českého rozhlasu Studio Česko.

Paroubek: Dělat velvyslance? Milodary od vlády neberu

I když Jiří Paroubek odešel z čela ČSSD po květnových vyhraných volbách sám, se svou vnitrostranickou pozicí spokojen ale není. Přesto se nyní do nějaké velké funkce v rámci strany nechce hrnout. Hlavně proto, že partaj podle něj už nikdy nebude mít preference na osmi procentech, jako tomu bylo, když přebíral její otěže.

„Jako krizový manažer jsem se už osvědčil a není důvodu, abych se nějak jako předseda vracel," podotkl k tomu Paroubek v rozhovoru pro Studio Česko.

Jaká funkce by se mu ale líbila? „Já bych to nechal na ČSSD. Angažmá ve straně záleží na nabídce. Co mne dosud bylo nabízeno, to pro mne nebylo zajímavé. Dávám přednost ne trafikám, ale tomu, kde bych mohl odvést nějakou slušnou práci. Když mi někdo dá nabídku na to, dělat velvyslance, tak to bych odmítl. Neříkám, že jít někam do USA by nebylo zajímavé a že by taková konkrétní nabídka padla, mohl bych ale také skončit někde v Nairobi. Od této vlády já nechci žádné milodary," řekl k tomu Paroubek.

Hulinského si považují víc

Co se týče aktivit ČSSD na pražské radnici, a aktivit samotné pražské ČSSD, tak tam bývalý lídr této strany nevidí žádný problém. Jiří Diensbier mladší udělal podle něj sice slušnou kampaň, ale více si prý nyní považuje Petra Hulinského.

„Diensbier dosáhl druhého nejlepšího volebního výsledku za posledních dvacet let v Praze, ale ta jeho taktika byla poněkud nevýhodná pro sociální demokracii. Petr Hulinský naopak jednal s oběma stranami, a tak si jej za to považuji. Kdybvch do něj kopal jako ostatní, tak by to byla ubohost," zmínil dále Paroubek.

Do USA na univerzitu by se rád vrátil

Bývalý šéf ČSSD se nedávno vrátil z USA, kde přednášel na Kolumbijské univerzitě. „Tato věc mi byla nabídnuta- neřeknu kým -  a předpokládám, že v nějaké podobě ta spolupráce bude pokračovat. Možná v jarních měsících. Možná, že také zkusím něco v Evropě. Rád bych se dohodl i s nějakou univerzitou u nás, ale chápu, že při té odvaze akademických funkcionářů to nebude asi snadné," zmínil dále.

Nakonec se Paroubek krátce vyjádřil i ke svému projektu Vaše věc.cz, který rozjel letos na podzim. Server hodlá převést někdy v příštím roce do časopisecké formy. „Už to přerostlo strukturu, do níž jsme šli. Tato forma už nevyhovuje," vysvětlil. I nadále tam ale prý budou přispívat jako dosud reformní komunisté, zelení, nebo i křesťanští demokraté.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…