Oranžový Chládek škodí studentům. Maturity stejně budou, tvrdí Dobeš

20.12.2010 7:23

Senátor Marcel Chládek (ČSSD) škodí studentům. V reakci na pokus levicí ovládaného Senátu znovu odložit státní maturitu zákonem to uvedl ministr školství Josef Dobeš (VV). Ten je, narozdíl od Chládka, přímo zosobněním zavádění státních maturit v ČR.

Oranžový Chládek škodí studentům. Maturity stejně budou, tvrdí Dobeš

„Já jsem zaznamenal určitou změnu v myšlení studentů po podzimní generálce státních maturit. Kde jsou ty velké demonstrace a protesty na Facebooku? Místo toho slyším, že studenti si chtějí přibrat tu to, tu ono, a že se chtějí na státní maturitu opravdu naučit," libuje si v uklidnění situace ministr školství Josef Dobeš.

Dobeš si je jistý, že ostrý start maturit se už nezmění

Senátor socialistů Marcel Chládek, z jehož iniciativy prošel Senátem návrh na pozastavení státních maturit, pak podle Dobeše pouze znejišťuje studenty. „Poté, co se začali připravovat, přijde pan Chládek a opět jim zasadí brouka do hlavy, který jim říká: Možná se to nakonec zruší. Já je ujišťuji, že nezruší, a že ve sněmovně seženu potřebných 101 hlasů na smetení té věci za stolu," řekl ParlamentnímListům.cz Dobeš.

V srpnu jsem trochu váhal

Sám prý o odložení ostrého startu státních maturit uvažoval jen jednou. „To bylo letos v srpnu, kdy jsem si v duchu o maturitách říkal, že jsou drahé a problematické. Ale pak jsem si uvědomil ještě jednu věc. Pokud to opět navrhnu odložit, tak už ten projekt nikdo znovu nerozdýchá. Máme za sebou generálku, při které učitelé i studenti odvedli obrovský kus práce, a ministerstvo spolu s CERMATem nyní čeká stejné nasazení, aby během půl roku vyladily nedostatky," zdůraznil Dobeš.

Dobeš členům Senátu vzkazuje: „Vítám nový, sociálně citlivý Senát. To, co ale senátoři poměrem 45:15 předvedli v oblasti státních maturit, je ale naprosto nesmyslné a nic neřešící házení klacků pod nohy."

Dobeš v té věci rovněž podotýká, že nechápe rozpor mezi sociálnědemokratickým poslanci a senátory. Zatímco první jmenovaní na školském výboru poslanecké sněmovny vyjadřují projektu státní maturity podporu, senátoři se jej pokouší zrušit.  

Čtěte také:
Školy zvládnou uspořádat původní maturity, tvrdí senátor Chládek
Chládek (ČSSD): Bezbarvý Dobeš škodí celému školství

reklama

autor: Petr Mašek

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …