Platit v taxíku kreditní kartou je risk. Můžete o ní přijít

12.12.2010 20:01

Zaplatit v taxíku kreditní kartou vás může stát víc než si myslíte. V Praze se objevilo několik případů, kdy taxikář cestujícímu při platbě úmyslně zaměnil platební kartu za cizí a z té posléze vybral peníze. Jediné řešení je nedávat kreditku z ruky.

Platit v taxíku kreditní kartou je risk. Můžete o ní přijít

Platit v pražských taxících platební kartou se může vymstít. Podle Sdružení pro bankovní karty se v listopadu stalo v Praze několik případů, kdy taxikář cestujícímu při platbě úmyslně zaměnil platební kartu za cizí. Taxikář pak z karty vybral peníze svého klienta prostřednictvím jeho karty a PIN kódu, který zadal v předešlé platbě. Informoval o tom ředitel sdružení Roman Kotlán.

"Pokud se cestující stane obětí uvedeného podvodu a po opuštění taxi zjistí, že nemá svou vlastní platební kartu, měl by urychleně kontaktovat svou vydavatelskou banku a kartu zablokovat," zdůraznil Kotlán pro Týden.cz.

Při placení nedávejte kartu z ruky

Sdružení pro bankovní karty v této souvislosti lidem radí, aby věnovali platbám maximální pozornost, dodržovali zásady bezpečného placení kartou a hlavně aby neztráceli nad kartou při placení kontrolu.

Jedním případem se zabývá policie

O této situaci psal už i deník Blesk a jedním z případů se zabývá policie. "Zabýváme se případem dívky, které taxikář vyměnil kartu, a než ji stihla zablokovat, přišla o 4400 korun," řekla deníku mluvčí pražských policistů Jana Rösslerová. Banky své klienty upozorňují na to, aby nedávali kartu z ruky.

Související:
Policisté nemají peníze. Přivydělávají si třeba jako taxikáři
Nepoctiví taxikáři z průvodců Prahou nemizí, tvrdí Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…