Zdroje z VV: Martinů odejde, vše je dojednáno

13.12.2010 7:43

Podle zástupců Věcí veřejných, jejichž šéf Radek John (VV) trvá na odvolání policejního prezidenta Oldřicha Martinů, je tento krok již jistý.

Zdroje z VV: Martinů odejde, vše je dojednáno

Spor ohledně případného odvolání policejního prezidenta Oldřicha Martinů již několik týdnů otřásá českou politickou scénou. Na jeho odstoupení má přitom zájem zejména šéf vnitra Radek John (VV).

Právě jeho spolustraníci se o víkendové ideové konference partaje vyjádřili ohledně odvolání Martinů jednoznačně. Prý jde o hotovou věc.

Už je to domluveno...

"Všechno je už dojednané, policejní prezident Martinů bude nahrazen. Sám cche odejít do Europolu (Evropský policejní úřad, pozn. red.)," sdělil Mladé frontě Dnes jeden ze členů Véček.

Podle dalšího zdroje z této partaje by jméno Martinů nástupce mohlo být známo již tento týden. "Dlouhodobé soužití Johna a jeho je prostě nemožné," dodal v listu na adresu stávajícího šéfa policie.

Kdo přijde po něm?

Jeho nástupcem by se podle týdeníku Respekt mohl stát třeba jeho náměstek Ivan Bílek nebo státní zástupce Josef Štěpina.

Více čtěte:

Za Martinů chce John dosadit véčkaře, míní Filip

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …