Řidič Bendl: Mohlo být po mně. Kvůli Rathovi

13.12.2010 12:17

Zima, která letos zaútočila mimořádně brzy a tvrdě, komplikuje život všem. Přesvědčil se o tom i bývalý středočeský hejtman Petr Bendl (ODS). Mnoho nechybělo a mohl zažít ošklivou nehodu. Na neprohrnuté silnici ve Středočeském kraji zastavil na poslední chvíli před spadlým stromem, který nebyl vidět.

Řidič Bendl: Mohlo být po mně. Kvůli Rathovi

V Praze se sníh odklízí, takže se dá jezdit relativně v pořádku. Situace na středočeských silnicích je však o mnoho horší. A poslanci Bendlovi se to málem stalo osudným.

Nechybělo mnoho a narazil do stromu. A pochopitelně se rozčílil na svého nástupce Davida Ratha. Ten podle Bendla šetří na údržbě, a proto silnice ve Středočeském kraji vypadají jako na Sibiři.

Strom nebyl vidět

„Musím říct, že tuto zimu jsem měl se sněhem na silnicích už hodně nepříjemností a docela mě překvapuje, že se to zatím obešlo bez nějakého karambolu. Raději to zaťukám na dřevo," řekl ParlamentinímListům.cz Bendl, bývalý ministr dopravy.

David Rath a jeho úřad podle Bendla nehledá úspory na správném místě a tím ohrožuje zdraví a životy lidí. „Kraj šetří na úklidu komunikací a je to na sjízdnosti silnic znát. Měl jsem obrovské štěstí, že jsem stihl zastavit před padlým stromem, jehož kmen nebyl na neprohrnuté vozovce téměř vůbec vidět. Narazit do toho stromu by asi nedopadlo moc dobře. Možná mohlo být po mně," vzpomíná Bendl.

Hejtman Rath "sněhovou" situaci ohodnotil konstruktivně, když se zastal středočeských silničářů. "Vím, že díky mně mají o 10% levnější sůl. Jinak sleduji jejich náročnou práci a vše vyhodnotím na jaře. Nyní je brzo," sdělil ParlamentnímListům.cz.

Zima je každoročně zaskočí

Poněkud méně drastické zážitky má poslanec KSČM Jiří Dolejš. „Zima a sníh k sobě patří. A sněhová nadílka přináší problémy vždy, takže bych to příliš nedramatizoval," míní Dolejš.

„Až na vyplavené metro a ranní klouzačku to v Praze celkem jde, Ale situace mimo hlavní město tak růžová není, zvlášť mimo hlavní komunikace. Musím se smát, jak každý rok zima silničáře zaskočí. Člověk by předpokládal, že zima je každý rok a patří k tomu i sníh, takže to přece není až tak velké překvapení," diví se Dolejš.

Čtěte také:
Zkušenosti jsem čerpal jako profesionální hasič, tvrdí Bendl
Rath: Nemocnici v Brandýse už zpátky chtít nemůžeme

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …