Mimořádka TOP 09 na magistrátu. Revize tendrů, hlásí Tůma

14.12.2010 6:48

Zastupitelé za TOP 09 svolali na úterý mimořádné jednání zastupitelstva. Chtějí na něm probrat tendr na rekonstrukci čističky odpadních vod na Císařském ostrově a také způsob zastupování města v dozorčích radách podniků. Pražská TOPka také otevřela v pořadí druhé TOP centrum, kam soustředí pražské poslance a sídlo zdejší organizace strany.

Mimořádka TOP 09 na magistrátu. Revize tendrů, hlásí Tůma

Pražský lídr TOP 09 Zdeněk Tůma věří, že se zítřejší zastupitelstvo sejde v usnášeníschopném počtu. To by se nepodařilo, pokud by nedorazily kluby ODS a ČSSD, které mají v pražském zastupitelstvu většinu. „Věříme, že není v zájmu Koalice, aby určité tendry pokračovaly," uvedl k tomu Tůma.

Zastavte tendr na čističku, je účelový

Klub TOP 09 bude na úterním zasedání požadovat revizi tendru na rekonstrukci ústřední čističky odpadních vod na Císařském ostrově. „Máme za to, že by měl být tendr zastaven, popřípadě modifikován. Jeví totiž všechny známky účelovosti. Je vypsán jen pro firmy s určitým obratem," uvedl šéf magistrátního klubu TOP 09 Tomáš Hudeček.

FOTOGALERIE: TOP 09 otevřela své TOP centrum


Stop politikům v dozorčích radách podniků

TOPka také chce diskutovat o změnách ve způsobu zastupování ve společnostech s majetkovou účastí města. Podle Hudečka by tyto funkce neměli držet radní ani zastupitelé. Lidé okolo pražského volebního lídra Tůmy by také chtěli zbavit mlčenlivosti všechny pracovníky magistrátu, členy výborů a výběrových komisí v kauze Opencard. Klub TOP 09 se také pokusí prosadit nápad, se kterým vyrukoval už na ustavující schůzi zastupitelstva 30. listopadu, tedy že by veřejnost měla na každém jednání vyhrazeny dvě hodiny na přednesení svých námětů či požadavků.

Pražská TOPka se stěhuje k Mikuláši

Pražská organizace strany také v pondělí na Malostranském náměstí otevřela v pořadí již druhé TOP centrum, tedy místo pro setkávání s veřejností. Zde budou soustředěny kanceláře všech pražských poslanců. Pražská TOP 09 se sem stěhuje z původních prostor Michnova paláce na Újezdě. Veřejnost, která nemá přístup do sněmovny, zde může navštívit kanceláře poslanců, podle šéfa pražské organizace Františka Laudáta je v plánu i politická knihovna, kde by měl občan mít možnost studovat například materiály projednávané ve sněmovně.

Další politická akademie

V té souvislosti Laudát hovořil i o dobudování sítě stranických manažerů v Praze. Bude jich pět, každý z nich dostane na starost jednu z místních organizací. TOPka chce také zahájit budování svého vzdělávacího centra, jakéhosi ekvivalentu Akademie VV, kterou u jejich koaličního partnera zavedla poslankyně Kristýna Kočí. „Bude to politická přípravka pro mladé lidi. Chci, aby generace, která jednou převezme TOP 09, byla politicky vzdělaná. Kvalifikace našich kandidátů nesmí být jen jakási naštvanost z ulice," nechal se slyšet Laudát.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…