Kauza Drobil se zamotává. O všem prý věděl i John

18.12.2010 8:49

Podle tvrzení serveru euro.cz ministr vnitra a předseda VV Radek John věděl o celé kauze dříve než premiér Nečas, údajně dokonce kauzu pomohl předat novinářům z MF Dnes.

Kauza Drobil se zamotává. O všem prý věděl i John

Během pátku proběhla na úřadu vlády schůzka premiéra Petra Nečase s šéfem policie Oldřichem Martinů. Ten šéfovi vlády údajně nové informace týkající se kauzy Drobil potvrdil.

Podle dvou zdrojů týdeníku Euro se už na přelomu října a listopadu sešel ministr vnitra a šéf Věcí veřejných Radek John s iniciátorem celého skandálu, ředitelem fondu životního prostředí Liborem Michálkem. Michálek již tehdy tajně pořizoval nahrávky rozhovorů s ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem a jeho poradcem Martinem Knetigem. 

Všichni mlčí

Navíc právě John kontaktoval Michálka s novinářem Mladé fronty Dnes Jankem Kroupou, který později korupční skandál zveřejnil.

„To nemohu komentovat," odpověděl Libor Michálek na dotaz Eura, zda jsou výše popsané informace pravdivé.

Během sobotního dopoledne se však Michálkovi "rozvázal jazyk". Serveru ihned.cz potvrdil, že se s Johnem potkal. Ministr vnitra ho však prý v žádném případě neposílal za Kroupou.
"Je to dezinterpretace. V žádném případě to nebylo tak, že by mi ministr John řekl, ať běžím za novinářem Jankem Kroupou a ať si nahrávám jednání na úřadu vlády," sdělil Michálek.

Místo policie zavolal novináře

Potvrdit získané informace rovněž odmítají premiér Nečas, policejní prezident Martinů i Radek John, kterého se snažily kontaktovat i ParlamentníListy.cz. Pokud by se celá věc ukázala jako pravdivá, tak by to znamenalo, že ministr vnitra o korupci na Státním fondu životního prostředí věděl už nejméně měsíc a půl a místo zahájení vyšetřování vše předal novinářům.

Michálek požádal o schůzku s premiérem 12. listopadu, v té době ministr vnitra John už musel tušit, že pokud by k setkání došlo, tak Michálek pravděpodobně přijde vybaven nahrávacím zařízením. I tak ale Radek John Nečasovi nic neřekl.

Politici jednají a mlčí

Již v pátek se uskutečnilo jednání ODS, VV a TOP 09, schůzka ale byla přerušena do neděle do 15:00. Zatím také nejsou známy žádné informace, co konkrétně straničtí vyjednavači probírali a na čem se dohodli. 

Dále čtěte: 

SLEDUJEME kauzu Drobil
Langer zatažen do kauzy Drobil. Uff, já už nemám sílu, reaguje
Měl Nečas pověřit BIS? Expert Šándor pochybení Nečase nevidí

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…