Jan Kraus nezklamal: Mluvil o politicích, co honí děvky

18.12.2010 19:49

Politici honí bankovky a děvky a člověk s ideály je pro ně idiot. V rozhovoru pro sobotní magazín Práva to uvedl moderátor a herec Jan Kraus.

Jan Kraus nezklamal: Mluvil o politicích, co honí děvky

Na dotaz redaktora magazínu Jan Kraus přitakal, že česká politická elita je ubohá a nedá se s tím nic dělat. „Ne, dokud se politického života nezačnou účastnit lepší elity společnosti. Jenže jít dneska do politiky znamená konec společenského renomé," myslí si Kraus.

Kraus se vrátil i k dílu svého pořadu, ve kterém těsně před zvolením nového pražského primátora Bohuslava Svobody (ODS) hostil spoluzakladatele pražské koalice mezi ODS a ČSSD Karla Březinu ze sociální demokracie.

Březinovi byla kritika fuk

Spojení zmíněných stran, které vyšachovalo TOP 09 a Zdeňka Tůmu z jednání o primátorském křesle, v pořadu označil Kraus za prasárnu. „Někde psali, že Březina málem odešel. Vůbec ne. On se mnou nenechal rozházet, jemu to bylo úplně jedno," konstatoval Kraus.

Podle Krause má na kariéru zahraničního politika neblahý dopad, když dobře neobhájí ve sledovaném televizním pořadu svou stranu. „U nás to mělo takový dopad, že se sociálního demokrata  Březiny zastal předseda pražské ODS. Prý jsem k němu choval hnusně. A pak že neexistují mafie," dodal Kraus.

Kraus nakopl i Šťastného

„Mně se líbí, jak se politici vysmívají pravdoláskařům. Všimněte si, že se vysmívají jenom oni," podotkl Kraus pokračoval: „Oni honí bankovky a děvky a vy přijdete o ideály. Jste pro ně idiot. Jako se komunisti smáli, když byl někdo věřící. Vždyť jim na poslední schůzi potvrdili, že Bůh není," glosoval Kraus.

Zmínkou o výsměchu „pravdoláskařům" Kraus zjevně reagoval na slova předsedy pražské ODS Borise Šťastného, který se nehodlal smířit s průběhem moderátorovy show, v níž v rozhovoru s Březinou Kraus hojně užíval takových slov, jako: prasárna, blbci, kreténi....

"Pan Kraus se ve svém pořadu choval jako tukan obrovský," postěžoval si tehdy Štastný ParlamentnímListům.cz. "Tedy jako elitní a s obdivem pozorovaný, nicméně nafoukaný a zpupný pták. Svým pravdoláskovským, aktivistickým a tendenčním pojetím mi připomněl, že za svobodu a demokracii v naší zemi, včetně té zastupitelské, je třeba i dvacet let po pádu komunismu stále bojovat," dodal.

Fotokoláž Kraus - tukan : Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ova

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…