Pokud Sobotka bude předsedou, vezme do vedení Haška

18.12.2010 21:29

Úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka poprvé na konferenci v Karlových Varech řekl, že pokud bude sjezdem potvrzen ve funkci předsedy, chce Michala Haška ve vedení strany.

Pokud Sobotka bude předsedou, vezme do vedení Haška

A Hašek Sobotkovu olivovou ratolest podle všeho přijal.  „Cítím zodpovědnost za ČSSD, proto jsem již před časem na našich konferencích a v médiích jasně sdělil, že v případě mého zvolení předsedou ČSSD nabídnu místo vedl sebe ve vedení strany i Bohuslavu Sobotkovi," připomněl v reakci pro ParlamentniListy.cz jihomoravský hejtman a kandidát na předsedu sociálních demokratů. Podpora je tedy oboustranná.

Ke karlovarské konferenci ČSSD ZDE

Rath tomu nevěří

Pakliže Sobotka o takové nabídce přemýšlel a nyní s ní také přichází, je to podle Haška důkaz, že ČSSD má šanci být po březnovém sjezdu „silná, sebevědomá a jednotná".

„Možná to nepotěší ty, kteří počítali s krizí uvnitř strany a atomovou válkou mezi jednotlivými soupeři. Za sebe jasně říkám, že odmítám takový styl politiky a budu se chovat tak, aby lidé měli důvod v budoucnu volit ČSSD jako moderní levicovou stranu a jasně vyprofilovanou alternativu vůči české pravici," konstatoval Hašek. ´

Čtěte také:
Koaliční kotrmelce baví ČSSD: Kocourkov, Havlovo drama

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…