Vánoce u Vodrážků: Zlaté prase jsem nikdy neviděl, smutní poslanec

24.12.2010 10:00

Stejně jako v milionech dalších domácností, v nichž prim hrají malé děti, i v rodině poslance ODS Davida Vodrážky se na Vánoce připravují důkladně a s velkou vervou, aby ratolesti měly dlouho na co vzpomínat.

Vánoce u Vodrážků: Zlaté prase jsem nikdy neviděl, smutní poslanec

U Vodrážků nosí dárky Ježíšek, který obdarovává dokonce tři ratolesti, které se pravidelně těší na živý stromeček a také rodinné tradice.

Procházka a pak hody

"Na Štědrý den dopoledne chodíme tradičně na procházku, večer krájíme jablka a také pouštíme lodičky ze skořápek ořechů," popsal pro Parlamentnílisty.cz rodinnou idylu poslanec. 

Ten také připustil, že postní tradici příliš nedodržuje, i když se někdy snaží. "Zlaté prasátko jsem ale nikdy neviděl," zalitoval s tím, že se vždy celý Štědrý den těší na večerní hody, které se u Vodrážků skládají z klasické rybí polévky, kapra a bramborového salátu.

Příprava večeře je i na poslanci

"Salát a polévku připravuje manželka, kapr je moje práce," objasnil starost o štědrovečerní tabuli pro Parlamentnílisty.cz Vodrážka. U večeře se prý u něho schází jen úzký rodinný kruh, tedy manželka a tři děti.

Ty podle Vodrážky dostávají spíše maličkosti než "velké dary". "Někdy jim ale Ježíšek přinese i hračky, které znají z reklam," připustil poslanec.

Na půlnoční už ne

Vodrážka  v minulosti navštěvoval ale i půlnoční mše; na jedné z nich se dokonce v roce 2003 setkal i s tehdejším pražským arcibiskupem Miloslavem Vlkem. "Nyní ale na půlnoční nechodíme, nejmladšímu synovi jsou dva roky, a v noci spí," posteskl si Vodrážka.

Ten působí od roku 2002 na postu starosty městské části Praha 13, od jara 2010 také jako poslanec. V minulosti byl také místopředsedou ODS.


Více čtěte
:

Rath, Bursík a další zpívali „Rybovku". Bylo narváno
Nejsmutnější Štědrý večer? Ten čeká na Radka Johna 


Foto: rodinný archiv Davida Vodrážky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …