Zůstat doma je nejlepší. Bendl doporučuje kytaru

23.12.2010 22:12

Poslanec ODS Petr Bendl stráví Štědrý večer na chatě. Jak jinak než s kytarou. To komunistický poslanec Jiří Dolejš bude připravovat tatínkovi kapra , na půlnoční však nepůjde ani jeden z nich. Dolejš je přesvědčený ateista, Bendl zase v blízkosti nemá žádný kostel.

Zůstat doma je nejlepší. Bendl doporučuje kytaru

„Já budu přes den u koní. A večer pohoda u krbu s kytarou. Na půlnoční mši letos asi nepůjdu, protože nemám v okolí chaty žádný kostel, kde by se konala," sdělil ParlamentnímListům.cz dopravní expert ODS, který momentálně čelí výrazným problémům ve svém manželství.

Oba si dají rybu

K večeři bude ryba. „Ryba nesmí na štědrovečerní tabuli chybět. Stejně jako peníz pod talířem. A mnoho dalších dobrot. Na pohádky se koukám rád a mám jednu velice oblíbenou. Pohádku s Werichem. Byl jednou jeden král," říká Bendl.

Jiří Dolejš (KSČM) pohádky sledovat nebude. „Děti už jsou veliké, takže to bude bez pohádek. Na půlnoční nechodím, nejsem věřící. Kapra budu dělat. Po smrti matky mám v péči osmdesátišestiletého otce a ten velice rád jí," vysvětluje Dolejš.

Doma, to je ono 
Vánoce v rodinném kruhu doporučuje i ministr financí Miroslav Kalousek.

"Žádnou dovolenou v zahraničí neplánujeme, ani pár dní. Jsem staromilec a myslím si, že na Vánoce má být člověk doma, takže jsem nikdy ani po žádné exotické dovolené o Vánocích netoužil," svěřil se ParlamentnímListům.cz.

Nejslavnější manželský pár české politiky, tedy ministr dopravy Vít Bárta a místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová, by na druhou stranu rád na Vánoce vycestoval „ven". Kvůli napjaté vnitropolitické atmosféře však manželé pro jistotu zůstávají doma.

Politické Vánoce ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban, nep

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…