Němcová bude lít olovo, Bublan zůstane s vnoučaty

24.12.2010 17:22

Dvě významné osobnosti české politické scény, současná předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) a bývalý ministr vnitra, poslanec a také kdysi bývalý kněz František Bublan (ČSSD) budou trávit Vánoční svátky na Vysočině.

Němcová bude lít olovo, Bublan zůstane s vnoučaty

Miroslava Němcová si už minulý víkend udělala čas a vyrazila do Pelhřimova na městské slavnosti na Zlatou neděli. „Bylo to moc příjemné, byly tam stánky, koledy, punč a to už jsem skutečně dostala takovou tu opravdovou vánoční náladu," svěřila se serveru ParlamentniListy.cz Němcová.

Samotné Vánoce politička žijící na Vysočině ve Žďáře nad Sázavou, miluje a užívá si je.

„Skutečně si to vychutnávám a ten spěch, stres a to šílenství s nakupováním na sebe nenechám moc působit. Dárečky se snažím nakupovat už dřív a pak už jen drobnosti a dolaďuji to. Nekupujeme žádné drahé dary, spíš to, co udělá radost. Někdy je dárek za stovku či dvě lepší, než za tisíce korun. Vánoce nejsou o drahých dárcích, ale o drahých lidech, s kterými můžete být," podotkla předsedkyně sněmovny Parlamentu ČR.

Svátky stráví se svým manželem a dětmi, na které se moc těší

„To jsem vždy ráda, když přijedou naše děti a jsme všichni pohromadě, zdobíme stromeček, večeříme to, co většina Čechů, tedy smaženého kapra, bramborový salát. Pak jdeme na půlnoční, zpíváme koledy a ostatní dny navštěvujeme rodinu, kamarády a je nám dobře," dodala Miroslava Němcová.

K tradičním zvykům patří u Němců krájení jablíček, hledání hvězdičky a lití olova. „Snad olovo někde doma najdu a zase se do toho pustíme a budeme hádat, co nás v tom dalším roce čeká. K Vánocům to patří, pokud se podaří a vydrží sníh, budou to opravdu ty krásné Ladovy Vánoce," dodala přední česká politička.

Její kolega, i když z jiné partaje, exministr vnitra, bývalý kněz a dnes poslanec za ČSSD František Bublan, bude doma ve Veverské Bítýšce.

„Na svátky se těším a jako už několik let, je strávím odpočinkem a hlídáním vnoučat. Na svátky zůstaneme doma. Nebudu dělat nic a docela se na to těším. Vánoce budou v kruhu rodinném, už máme vnoučata, tak se s nimi potěšíme," prozradil.

Na Silvestra prý zřejmě přijede do Prahy.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …