Kvůli pár větám to Dagmar Havlová schytala jako málokdo

27.12.2010 5:40

Dagmar Havlová poskytla rozhovor svátečnímu vydání bulvárního deníku Aha!. Možná by si svůj počin rozmyslela, kdyby věděla, jak na interview budou reagovat čtenáři.

Kvůli pár větám to Dagmar Havlová schytala jako málokdo

Havlová v rozhovoru pro nedělní Aha! přiznala, že sama nakupuje, uklízí, nemá žádné plastiky a nepeče. S bývalým prezidentem Václavem Havlem jsou prý klidný pár se smyslem pro humor. Tématu politika se snažila vyhnout a celý rozhovor se tak nesl ve velmi přátelském duchu. Jeho důležitou součástí byl proto zprvu její vzhled.

"Snažím se dostatečně spát, i když ne vždy se mi to daří, chodím na dlouhé procházky s pejskem, nekouřím a nikdy jsem ani nekouřila a používám přírodní kosmetiku Botanicus." Na dotaz, zdali podstoupila plastické operace, Havlová rezolutně pronesla: "Plastiku nemám a ani o ní neuvažuji. Nebo myslíte, že bych měla?"

VÍCE Z ROZHOVORU:

Ze zákulisí života bývalého hradního páru Dagmar Havlová poodhalila Štědrý den. "Dáváme přednost spíš společné večeři," řekla a v zápětí doplnila, že: "Ta se nám ale občas přehoupne do večeře pracovní, kdy se snažíme najít ve svých diářích místo pro další společnou večeři."


Sváteční vydání:


ParlamentníListy.cz se v souvislosti s tímto rozhovorem rozhodly analyzovat reakce čtenářů. Podobně naše redakce postupovala také v případě materiálů bulvárních deníků o jiných veřejně činných ženách. V článcích, které jsme publikovali o bývalé choti ministra vnitra Zlatě Adamovské, anebo o manželce Mirka Topolánka Lucii Talmanové, bylo patrné, jak velká diskusní nenávist vůči mediálně známým ženám panuje. Mediální expert Tomáš Böhm tehdy řekl, že například Talmanová bude vděčným terčem bulváru na místo jejího muže Mirka Topolánka. Vzhledem k abnormálně drsným reakcím pisatelů se prý jednalo o jasnou zlobu určenou právě Topolánkovi, sdělil Böhm ParlamentnímListům.cz.

K VĚCI:

Stejná situace nastala taky v případě Dagmar Havlové. Desítky velmi vulgárních reakcí mířily nejen na ni, ale taky na jejího muže, bývalého prezidenta Václava Havla. Stav věci umocnila ještě propagace rozhovoru, a to jak na titulní stránce tištěné verze deníku, tak i na první pozici jeho online verze.

Z názorů diskutérů, které lze uveřejnit, vybíráme: "...jediná ženská, která musí skloubit přípravu vánoc s pracovními povinnostmi!!! I na nákupech mají bodygardy..ubohé!" "Plastiku nemá, lifting nepřizná. Všichni stárnou, jen ona mládne, je prostě geniální." "Lže, jak když tiskne. Je samá plastika a huba plná botoxu." Zbylé názory publikovat nejde. Po vyškrtání vulgarismů by zbylo většinou jen minimum slov.

"Ta debata je hodně za hranou. Sprostá slova létají jako střely z kulometu, ale podstatu jsem nenašel. Havlová je prostě Havlová, to jí asi mnoho lidí nemůže odpustit," glosoval pro ParlamentníListy.cz analytik Břetislav Polách.


Názor po cenzuře:


Dagmar Havlová je původní profesí herečka. Ve filmu debutovala v roce 1974 celovečerní veselohrou Juraje Herze Holky v porcelánu. Celkem natočila víc než 50 filmů a 200 televizních inscenací. Poslední celovečerní snímek, ve kterém hraje, je thriller Julia Ševčíka Normal, který měl premiéru minulý rok.

V roce své filmové premiéry zažila také premiéru v brněnském divadle Na provázku, kde ztvárnila roli Soni Čechové v Páralově Profesionální ženě. V současnosti vystupuje jako Marie Stuartovna ve stejnojmenné hře Friedricha Schillera v pražském Divadle na Vinohradech. 

Za bývalého prezidenta Václava Havla se provdala 4. ledna 1997, necelý rok po smrti jeho předchozí choti Olgy. Jako první dáma mimo jiné doprovázela manžela při jeho pracovních povinnostech a začala se věnovat charitě. Havlovi společně založili Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.

Dagmar Havlová je kromě jiného členka mezinárodní charitativní organizace Femmes d'Europe, čestná předsedkyně Společnosti pro záchranu Národní knihovny v Praze, čestná členka Evropské unie umění, členka Společnosti přátel PEN klubu, členka výboru International Committee of Woman Leaders for Mental Health při presidentské knihovně J. Cartera a je také členkou správní rady AMU.

Ženy a politika:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…