Ptali jsme se politiků, co na sobě změní. Odpověď: Radši nic

29.12.2010 9:02

POLEDNÍ REVUE S odcházejícím rokem si mnozí lidé dávají nejrůznější předsevzetí do toho následujícího. Někdo chce přestat kouřit, někdo nechce mluvit sprostě, jiný chce být pozornější k manželce. Čeští politici si však žádná předsevzetí nedávají. Oslovili jsme zástupce všech parlamentních stran a nikdo z nich předsevzetí do nového roku nemá.

Ptali jsme se politiků, co na sobě změní. Odpověď: Radši nic

Politici by si možná měli dát jako předsevzetí, že budou zuby nehty bránit svůj volební program, že budou nezkorumpovatelní, že budou co nejlépe pracovat pro své voliče. To však ParlamentnímListům.cz nikdo neřekl. Asi to bude tím, že takové zásadní věci považují za samozřejmost.

Schwazenberg nedodržuje i nedaná

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je naprosto striktní. "Já si předsevzetí nedávám, protože vím, že jsem schopen nedodržovat i nedaná předsevzetí," řekl ParlamentnímListům.cz ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

A jeho stranický kolega, ministr financí Miroslav Kalousek, je na tom podobně. "Už několik let mám jediné předsevzetí, a to nedávat si žádná předsevzetí," sdělil Kalousek, který právě seděl v zubařském křesle, tedy místě, kde není nikomu příliš do smíchu.

Bublan hodnotí, co neudělal a mohl

Ani ministr obrany a místopředseda ODS Alexandr Vondra si na předsevzetí nepotrpí. "Já si raději žádné nedávám, protože vím, jak by to dopadlo," směje se Vondra.

Podobně je tom jeho někdejší kolega z disentu František Bublan (ČSSD). "Předsevzetí nemají příliš altruistický základ. Nedávám si je, raději hodnotím zpětně, co jsem neudělal a udělat mohl," uvedl pro ParlamentníListy.cz bývalý ministr vnitra.

Ministr školství Josef Dobeš z Věcí veřejných spíš věří na budoucnost. "Doufám, že rok 2011 bude úspěšný," říká.

Poslanec KSČM Jiří Dolejš má jasno. "Rituál předsevzetí a rekapitulací neberu moc vážně. Když chci něco změnit, tak to udělám hned a nečekám na přechod do Nového roku," vysvětluje Dolejš.

Čtěte také:
Kdo letos pobavil Ratha? Pan Ušpiněný a věčně opilý Kalousek
Zeman: Pan Čistý? To byl už Špidla, když vyštípal Teličku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…