Naštvaní policisté a hasiči vyzývají: Vypněte Klause při projevu

29.12.2010 13:18

Vzpomínáte si na seriál Rozpaky kuchaře Svatopluka? Přinesl jako první na obrazovky možnost ovlivnit děj prostřednictvím vypínače, který posloužil jako hlasovací zařízení. Protentokrát však vypínač nebude sloužit k volbě pokračování děje, ale jako souhlas nebo nesouhlas s politikou Hradu.

Naštvaní policisté a hasiči vyzývají: Vypněte Klause při projevu

Není jisté, zda se členové Unie bezpečnostních složek (UBS) nechali inspirovat právě seriálem z 80. let, nicméně takováto forma protestu je originál. Dosavadní akce a demonstrace byly spíše vzdorem vládě a nikoli prezidentu Václavu Klausovi. Jaký bude mít celá akce dopad se dovíme až po Novém roce z koláčů sledovanosti.

Dojatý Martinů odešel, policejní odbory míří hlaveň na Johna

Výzva

"Vzhledem ke sledovanosti médií Novoročního projevu prezidenta České republiky a jeho postavení k bezpečnostním složkám v této době, kdy podporuje vládní škrty, které jsou směřovány jen na bezpečnostní složky, navrhuje Unie bezpečnostních složek v době Novoročního projevu vypnout televizní obrazovku a nepodporovat sledovanost. Dáme tak najevo nesouhlas s jeho postojem k našim kolegům," stojí ve výzvě odborového sdružení policistů, hasičů a vojáků.

"Ten nápad přišel od samotných členů UBS a možná oni se nechali inspirovat Sváťou Kuřátkem. Naše požadavky jsou jasné. Dopadli jsme ze všech státních zaměstnanců nejhůř, co se týče financí. Tímto aktem protestujeme nejen proti prezidentovi, ale i proti ministru vnitra," vysvětluje ParlamentnímListům.cz předseda UBS Miloš Plechatý.

Až až

Názory kolegů, ať už souhlasné či opoziční, na sebe nenechaly dlouho čekat. "Nevím jak ostatní, ale přijde mi stupidní si vypínat televizi, abych nepodporoval sledovanost a tím dal najevo nesouhlas.. Je to výsměch," míní jeden z nich.

Pro jiného účastníka debaty je ignorace novoročních projevů už rituálem.  "Jako každoročně nesleduji samochvalný projev ztělesněné dokonalosti. .....Majitel bezcenné kuponové knížky," píše další nespokojenec.

K formě protestu se v podstatě nepřipojil ani šéf nezávislého odborového svazu PČR Milan Štěpánek. "Nikdy jsem nesledoval projev prezidenta. Nový rok zpravidla užívám jako volný den, kdy nemusím poslouchat nějaké politikum, kterých má člověk za celý rok až až. Důležité pasáže se dozvím z médií," odpověděl ParlamentnímListům.cz Štěpánek.

Martinů oznámil rezignaci. Dojala ho plaketa od Klause

Efekt? Přemluv panelistu

Sledovanost pořadů se měří stále ještě pomocí TV metrů neboli tzv. peoplemetrů, které tolik zpopularizoval bývalý ředitel TV NOVA Vladimír Železný. Ve vybraných domácnostech republiky je přes 1833 těchto ,,černých krabiček" které vyplivnou každý den koláč sledovanosti.

"Pokud by výzva měla mít nějakou odezvu, musel by se přemluvit ten tzv. panelista, který má doma sledovací zařízení. Jejich seznam je však tajný a oni o sobě rovněž neví," vysvětluje redakci PR ředitel agentury Media Research Viktor Mahrik, která provádí výzkum na našem území.

"Ani rozvoj digitalizace nepřináší ,,dokonalé měření", ale musíme vycházet z reprezentativního vzorku," uzavřel Mahrik. "Možná, že tedy bude lepší, vypnout pořad v půlce, aby se odlišilo, kdo se k výzvě nakonec přidá a kdo prostě ignoruje projevy už z principu," poupravuje nakonec výzvu Plechatý.

Dále čtěte:
Martinů překvapil: S Johnem jsme si sympatičtí
Co o Vánocích? Sednout si před televizi a zapnout Novu. ČT1 zprávy neměla

Koláž: hns

reklama

autor: Pavel Kozdera

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…