Silvestr politiků? Šampáňo a opíjení se u nich nefrčí

31.12.2010 16:13

Redakce ParlamentníchListů.cz se našich politiků ptala, jak budou na silvestra slavit příchod nového roku, co večer pijí a do kolika slaví.

Silvestr politiků? Šampáňo a opíjení se u nich nefrčí

Ministr školství z Věcí veřejných Josef Dobeš bude na silvestra ve svém rodišti v Kunštátu. „Mám rád moravské víno, rulandské šedé a bílé. Šampaňské moc nemusím. Slavit budeme, jak bude nálada, ale rozhodně ne do ranních hodin," řekl redakci ministr, který prozradil, že příchod nového roku má pro něho lehce melancholický podtón, protože společně s manželkou rekapitulují, co se za uplynulý rok v rodině odehrálo a přemýšlí, co bude v roce příštím.

Hory a lyžovačka

Pražský primátor Bohuslav Svoboda z ODS je o silvestru na horách. „Na silvestra budu lyžovat a o půlnoci s kamarády vystřelíme pár raket a rachejtlí. To prostě musí lítat," směje se primátor. Během večera bude pít bíle víno a připíjet se bude tradičním šampaňským. „Už ho mám tady za oknem, už se chladí," řekl Svoboda, který prozradil, že s přáteli slaví příchod nového roku zhruba do dvou hodin.

Poslanec a předseda KSČM Vojtěch Filip bude poslední prosincový a první lednový den také trávit na horách, konkrétně v Krkonoších. „Většinou si dám pivo, protože mám rád pečené koleno nebo něco takového a na přípitek si dám šampus," sdělil Filip. Ten chodí prvního ledna lyžovat, takže oslavu končí zhruba v jednu v noci. „Ráno v osm je ta sjezdovka krásně prázdná, takže proto jdu spát takhle brzy," dodal.

Pes je přítel člověka

Europoslanec KDU-ČSL Jan Březina dle svých slov moc neslaví. „Někam si zalezu, čtu si či se dívám na televizi a snažím se silvestra přežít. Nemám rád takové to organizované veselí. Člověk se může během roku veselit kdykoli jindy. Vždycky mám starost o našeho starého psa, který trpí při vybuchování rachejtlí a další zábavní pyrotechniky. O půlnoci si připijeme šampaňským a jdeme spát," řekl poslanec Evropského parlamentu.

Poslanec ČSSD Vítězslav Jandák oslaví příchod nového roku mimo Prahu. „Budu v jižních Čechách ve svém srubu se svou ženou a se svým psem. Já myslím, že to nejlepší společnost, jakou můžu mít. A večer ani moc pít nebudu. Buď si dám sklenku vína, nebo si netradičně dám sklenku piva. Každopádně to ale nebude šampaňské. My ho v rodině moc rádi nemáme," prozradil Jandák.

Bilancování

„Do dvanácti a pěti minut," odpověděl poslanec Jandák na dotaz, do kolika slaví. „Já jsem skřivan a ráno vstávám okolo páté, šesté, Silvestr nesilvestr, ale večer chodím co nejdříve spát. Tentokrát to vydržím do té půlnoci. Přiťuknu si s manželkou, políbím manželku, psa a odcházím spát," dodal poslanec.

Vyloženým odpůrcem silvestra je poslanec a šéf pražské ODS Boris Šťastný. „Já strašně nemám rád silvestra. Pro mě to je den bilancování. Já většinou zalezu někam do kouta, zavřu se tam, vylezu druhý den. Na Nový rok většinu dne strávím tím, že si píšu plusy a mínusy roku uběhlého a cíle do roku nového. Silvestr mi nepřináší žádné zvláštní potěšení. Nepatřím k těm lidem, kteří slaví silvestra tím, že střílí rakety a opíjejí se. Sice si připiju, ale spíše se snažím to přečkat," řekl Šťastný, který si dá sklenku červeného.

Související:
Šokující novoroční předsevzetí: Kubera nebude kouřit

Koláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …