Paroubek o novoročním projevu: Klausův nejslabší

02.01.2011 21:56

Exšéf ČSSD Jiří Paroubek si novoroční projev prezidenta Václava Klause přečetl na internetu. Je podle něj dosud nejslabší ze všech, které kdy prezident měl.

Paroubek o novoročním projevu: Klausův nejslabší

"Projev pana prezidenta jsem si se zájmem přečetl na serverech a musím říci, že jej považuji za nejslabší z jeho dosavadních prezidentských projevů," řekl Paroubek podle agentury Mediafax.

Klaus prý dle očekávání pokračuje v sebekompromitační podpoře vlády Petra Nečase.

SLEDUJEME téma Novoroční projev

"Je zřejmé, že Nečasova vláda je stále více politickým dítětem Václava Klause a Václav Klaus za existenci této vlády a její činy bude volán v příštích měsících k odpovědnosti," podotkl Paroubek.

Pro ParlamentníListy.cz úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka uvedl: „Projev prezidenta republiky Václava Klause bohužel potvrdil jeho nekritický vztah k vládním reformám. Prezident se stále více posuvá do role přímého podporovatele vládní politiky," zlobí se šéf sociálních demokratů.

Sobotkovi se zdá, že pomalu končí éra, v níž se Klaus po svém odchodu z ODS snažil působit více nadstranicky. „Reaguje tak na to, že vláda nemá věrohodného a silného premiéra a fakticky z části přebírá jeho roli. Nemohu souhlasit s tím, že pan prezident označil škrty jen za nepříjmné. Velká část vládních škrtů je sociálně bezohledná a hospodářsky škodlivá," dodal pro ParlamentníListy.cz Sobotka.

Lídři koaličních stran naopak Klausův projev ocenili. Ministr financí a první místopředseda TOP 09 uvedl, že Klaus mu mluví z duše. „Byl to projev hodný potlesku ve stoje. Povzbuzuje společnost k aktivitě i dobrovolné solidaritě. Pro mě osobně je velkým povzbuzením k mé práci a k reformnímu úsilí," řekl nadšeně redakci ministr financí.

Čtěte:

Novoroční projev Václava Klause

Kalousek projevu prezidenta tleskal vestoje. Filip je znechucen

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…