Punčochář si pozval Gotta. Na ilumináty tentokrát nedošlo

02.01.2011 11:33

Karel Gott nahradil politické matadory. První novoroční vydání diskusního pořadu Partie navštívil mnohonásobný Zlatý slavík.

Punčochář si pozval Gotta. Na ilumináty tentokrát nedošlo

Moderátor televize Prima Jan Punčochář v nedělním diskuzním pořadu, kam si normálně zve české politiky, tentokrát pozval zpěváka Karla Gotta s tím, že nechce kazit začátek roku debatou s politikem. 

Karel Gott hovořil o své kariéře, například zmínil to, že není proti stahování písniček. Zpěváci nyní musí být aktivní na koncertech a tímto směrem svůj byznys orientovat. "Vstupenku na koncert si nestáhnete," řekl Gott. Doplnil, že hudebníci rovněž mohou úspěšně vydělávat prodejem nejrůznějších upomínkových předmětů, jako jsou trička, plakáty či kalendáře.

Dále čtěte:
Králové Hyde parku 2010 jsou Jágr, Gott a Janota
Nechápu, proč Kryl emigroval. Mohl tu v klidu zpívat, míní Gott
Karel Gott: Velké peníze, to je politika. Prezidentem být nechci

Svobodě se musíme přizpůsobit

Karel Gott odmítá termíny "před listopadem" a "po listopadu". Vysvětlil, že nynější svoboda není úplná, současný důraz na finanční úspěšnost většinu lidí části svobody zbavuje.

"Dříve režim chtěl, abych přivezl hlavně valuty," řekl s úsměvem populární zpěvák. "Teď  je svoboda, musím se přizpůsobit," dodal.

Jako Beatles

Před Vánoci si televize Prima do studia pozvala prezidenta Václava Klause. Právě prezident Klaus vyznamenal Gotta v roce 2009 státním vyznamenáním, Medailí za zásluhy.

I tohoto tématu se zpěvák dotkl. Jednoznačně odmítl hlasy, které mu vyznamenání nepřejí. „To už se nedá oddiskutovat, ač někteří diskutovali," uvedl. Vysvětlil, že s podobnými názory se potýkali i The Beatles, když je vyznamenala britská královna.

Nedělal jsem to nadarmo

I tehdy se ozývaly názory, že není možné, aby populární zpěváci dostali stejné ocenění jako váleční veteráni. Tady několikanásobný Zlatý slavík Karel Gott vysvětlil, že je na čase, aby lidé konečně pochopili, že jde o různé kategorie uznání, které nejde srovnávat.

„Ocenění dává krásný pocit, něco jsem dokázal, nedělal jsem to nadarmo," dodal Karel Gott.

Nemohu být negativní

V závěru pořadu populární tenor zavadil o údajnou negativitu v současných médiích. Okrajově naznačil, že nás média „straší globálním oteplováním" a podobnými věcmi, přitom není jasné, zda za celou věcí nestojí něčí skryté zájmy.

„Jako zpěvák o lásce nemohu hovořit o negativních věcech," uzavřel vzápětí s tím, že je třeba strachu vzdorovat.

Na ilumináty nedošlo

Na oblíbené konspirační teorie tak tentokrát nedošlo. Karel Gott je znám tím, že hovoří o globální vládě, případně Židech a iluminátech. Na konci června roku 2010 nechtěl příliš komentovat výsledek parlamentích voleb, nicméně řekl, že za velkou politikou stojí velké peníze.

„Mnoho z toho, co jsem kdysi řekl v rozhovorové knížce ´Jak to vidí Gott´ s Rostislavem Sarvašem, se nyní potvrdilo. A to, že politiku ovládají lidé v pozadí, s velkými penězi, to je pravda. Hodně z toho se nyní přiznává i nyní, tím myslím právě teď, přesto se mi tehdy novináři smáli, když ta kniha vyšla," řekl loni ParlamentnímListům.cz populární zpěvák.

V knize "Jak to vidí Gott - Rozhovor na lodi" zpěvák vyjadřuje domněnku, že politiku kromě bohatých lidí a firem ovládají zednáři případně ilumináti, kteří disponují tajnými a někdy i okultními znalostmi a řidí Zemi. Pak podle něj také existuje bohatá sorta Židů, kteří svými penězi roztáčejí politické soukolí.

Jak zjistily ParlamentníListy.cz, pořad s Karlem Gottem byl předtočen. Podobně jako Otázky Václava Moravce, které vysílá Česká televize od 12 hodin. Hlavním hostem je první polistopadový prezident Václav Havel.


Související:
  • Na Primě debatoval prezident. Jsem zaskočený, říká odborník
  • Nečas na Primě překvapil Klausovou rétorikou, říká odborník
  • Julínek na Primě slovně pobil moderátora i s hostem
  • Pospíšil na Primě nepustil Dienstbiera téměř ke slovu
  • Místopředseda ČSSD si neškrtnul. Bárta na Primě mluvil a mluvil
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jac, ann

    migrační pakt

    Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…