Kalousek je znechucen Johnovým nářkem v novinách. A není sám

04.01.2011 14:46

Místopředseda koaliční TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek se nehodlá bavit v médiích o protikorupčním balíčku, který má ve středu projednávat vláda. Jak Kalousek uvedl pro ParlamentniListy.cz, tento materiál se má řešit na jednání vlády a ne na stránkách novin.

Kalousek je znechucen Johnovým nářkem v novinách. A není sám

Ačkoliv nejmenoval, svým vyjádřením Kalousek dal jasně najevo, že se mu nelíbí praktiky předsedy Věcí veřejných Radka Johna zveřejňovat vše, co mu přijde na stůl. Mluvíme o rozruchu, který John vyvolal, když novinářům oznámil, že mu premiér Petr Nečas (ODS) poslal jedenáct bodů výhrad k jím připravené protikorupční strategii.

Nediskutují, mlátí po hlavě

Podle Johna tím premiér tuto strategii hatí.

„Protikorupční balíček je jedním z klíčových úkolů této vlády, bude na jejím zasedání projednáván zítra. Projednávat ho v médiích den před tím, je ten nejlepší způsob, jak tuto snahu zhatit," konstatoval Kalousek.

Ještě dál šel jeden z velmi blízkých spolupracovníků premiéra Nečase, který si nepřál být jmenován. „Věci veřejné se chovají nekorektně. Připomínkové řízení je k tomu, aby se diskutovalo, ne aby se jím mlátili partneři po hlavě," uvedl pro ParlamentniListy.cz. 

Sám Nečas se k celé věci vyjádří zřejmě na tiskové konferenci v 16:00. 

Nelíbí? Šup s tím do novin

Jak už jsme vás informovali, dlouho očekávaný a pečlivě připravovaný dokument ,,Strategie vlády v boji proti korupci" se ve středu dostává na jednání vlády s tím, že věci veřejné už v půlce prosince vyhrožovaly, že v případě nepřijetí tohoto protikorupčního pilíře celé strany jsou ochotny vystoupit z vlády.

V úterý, tedy den před projednáváním strategie, informovala MfD, o několika třecích plochách. Premiérovi vadí pravomoc policie nahlížet do daňových přiznání občanů. Dále by občané podle Nečase neměli mít právo podat žalobu na neplatnost smlouvy, kterou uzavřela obec. Proti premiérovým připomínkám se ostře ohradil už zmíněný Radek John.  

Že upřednostňuje mediální vydírání namísto diskuze s koaličními partnery, dal John jasně najevo na úterní tiskové konferenc, kde se opět pustil do kritiky připomínek premiéra Nečase, které měly být předmětem k jednání na vlády. John prý věří, že zmíněné přiomínky jsou pouhým nedorozuměním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …