Je to válka mezi VV a ODS a těží z toho Kalousek, smutní Jandák

12.01.2011 8:43

Současná politická situace ve vládě i v celé politické scéně v ČR nenechává klidné jak pravicové, tak i levicové politiky. Jedním z „pozorovatelů“, který se nestačí divit, je herec a jihočeský poslanec Vítězslav Jandák. Ten nepovažuje situaci za krizi, ale za válku – a to mezi ODS a VV.

Je to válka mezi VV a ODS a těží z toho Kalousek, smutní Jandák

„Nevidím vládní krizi, skutečně vidím válku mezi ODS a VV. Nad tím vším si mne ruce Kalousek a celá TOP 09. To je voda na jejich mlýn a z opozice na to zírá," hodnotí pro ParlamentníListy.cz situaci komentátor politických šarvátek, poslanec a exministr kultury ČSSD Vítězslav Jandák.

„Ptám se, co jsme komu udělali jako občané této země, že máme snášet důsledky této války. Jen věřím, že se konečně občané této země z každého dne, který nastal po volbách, snad poučí a pochopí, že všechno byla jen líbivá slova, sliby. Co je z toho dneska, to ostatně vidíme. To bylo slibů, jak kdo zatočí s korupcí, to bylo slibů, jak se zlepší politická debata, jak se nebude politikařit a jak vše bude průhledné. Nemyslím, že by tomu tak bylo," hlásá Jandák z jižních Čech.

Zaznamenal samozřejmě i kauzu týkající se expremiéra Stanislava Grosse a Mostecké uhelné. Tu příliš komentovat nechce.

Více o Kauze Gross

Grosse komentovat nechce

„O té kauze příliš nevím, ale jen se mi zdá, že se tu vytahují věci staré skoro deset let. Chápu, je důležité osvětlit, co se stalo, zda skutečně nezískal nějakým nepatřičným způsobem peníze a netuneloval tuto zemi, ať už jakkoli. Ale to ať udělá policie. Jen si ale myslím, že zase některé média měla snahu hodit kus trusu na stranu ČSSD, protože ODS i další strany měly teď své problémy a sociální demokraté stáli jaksi v pozadí. Takže tak to vidím já," myslí si herec a poslanec za Jihočeský kraj.

Policie by měla vyšetřit kauzu Gross, i případné další, ale jaká policie. Ta, která skomírá. I to si myslí Jandák.

„Myslím si, že policie se tu pomalu, ale jistě likviduje. Vidím to třeba u nás na jihu Čech, kdy jsem se opět dozvěděl, jak lidé od policie a to velmi zkušení, chtějí odejít, protože se na situaci uvnitř už nemohou dívat. Tento stav destrukce začal už za exministra Ivana Langera a nyní pokračuje zdárně k likvidaci postupně dál. Ptám se, co z ní zbude. Navíc je to skutečně jako živá voda pro lupiče, vrahy, násilníky, podvodníky. Asi se máme na co těšit, obávám se," dodal oranžový poslanec. Vše je podle něj v rukou voličů. Co si prý podle jeho slov zvolili, to mají a je jen na nich, zda to budou umět a chtít změnit.

Více:

Jandák: Globální oteplování je pitomost. Klaus má asi pravdu 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…