Pojišťovny, nepřihlížejte a konejte, vyzývá na FB Škromach

11.01.2011 12:47

Podle senátora ČSSD Zdeňka Škromacha by měly v kauze plánovaného exodu tisíců lékařů zakročit zejména pojišťovny. Ty však prý zatím pouze přihlížejí.

Pojišťovny, nepřihlížejte a konejte, vyzývá na FB Škromach

Problémy s plánovaným odchodem tisíců nemocničních lékařů trápí nejen vedení nemocnic, pacienty a šéfa resortu zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), ale také mnohé další politiky. Třeba sociálnědemokratického senátora Zdeňka Škromacha, který se se starostmi o zdravotnickou péči svěřil jak jinak než na komunitní síti Facebook.

Alfa a omega? Přece pojištění

"Po pravdě vůbec není jasné, co by vlastně odchody zastavilo. Lékaři se prý odvolávají na Pražskou centrálu. Platíme si pojištění, tak by se měli zdravotní pojišťovny probudit a začít jednat, aby nám zabezpečily zdravotní péči," apeluje na webu senátor s tím, že pojišťovnám tento krok přímo ukládá zákon.

Škromach si na Facebooku také posteskl, že pojišťovny plánovanému exodu lékařů pouze přihlížejí, místo aby konaly.

Zásluhu má i Hašek

Zároveň na webu ale vyslovil radost z toho, že se i díky zásluze jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD) podařilo zachovat existenci hodonínské nemocnice.

"A to i přesto, že odchodem některých lékařů bude ochromena na nějaký čas interna a chirurgie," posteskl si však záhy Škromach. Ten však zároveň uživatele Facebooku ujistil, že jednání o nemocnici ještě neskončila.

  • SLEDUJEME téma Exodus lékařů
  • Foto: Hans Štembera 

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    odškodnění

    Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Křiví, chromí a nemocní.“ Ukrajině dochází kvalitní „maso“. A horší věci

    7:47 „Křiví, chromí a nemocní.“ Ukrajině dochází kvalitní „maso“. A horší věci

    „Křiví, chromí a nemocní.“ Mezi takovými vojáky si prý ukrajinští velitelé musí vybírat, když chtějí…