Paroubek Bártovi: Nejdřív ukliďte chlívek Véček, pak řešte ostatní

12.01.2011 5:56

Podle exšéfa ČSSD by ministr dopravy Vít Bárta (VV) předtím, než začne osočovat členy jiných stran, měl udělat pořádek v té vlastní. Paroubek to uvedl na rádiu Impuls.

Paroubek Bártovi: Nejdřív ukliďte chlívek Véček, pak řešte ostatní

Hostem úterních Impulzů Václava Moravce byl exšéf vlády a ČSSD Jiří Paroubek. Ten se v diskuzi s Václavem Moravce vyjádřil například k trestnímu oznámení na ministra dopravy Víta Bártu (VV), ale i ke jménu budoucího předsedy ČSSD.

Diskuze neprobíhala nijak plamenně, Moravec i Paroubek mluvili velmi umírněně a bez emocí. Ty Paroubek projevil pouze v hodnocení kauzy kolem údajného provázání ŘSD a severočeských "kmotrů", resp. v diskuzi o roli ministra dopravy Víta Bárty (VV) v této kauze.

Véčka a jejich chlév

"Vít Bárta by si měl nejdřív udělat pořádek ve svém chlívku Věcí veřejných," uvedl v pořadu Paroubek s tím, že teprve poté by se měl šéf dopravy zabývat záležitostmi stran jiných. Byl to totiž právě Bárta, kdo obvinil ústeckého šéfa ĆSSD Petra Bendu z ovlivňování chodu severočeského ŘSD.

Právě na šéfa dopravy Bártu tak Paroubek podal v souvislosti s těmito obviněními trestní oznámení. "Pan ministr by měl předložit fakta, pokud je nepředloží, jsou to pomluvy a lži a bude odsouzen," uvedl v pořadu laxně poslanec.

Kdo vybere šéfa policie je mu jedno

Ten se vyjádřil i k volbě policejního prezidenta. "Je mi úplně jedno, jestli ho vybere pan John nebo pan Nečas," sdělil Paroubek s tím, že ani jeden z horkých kandidátů na obsazení tohoto postu není jeho favoritem.

Právě Nečasově vládě prorokoval Paroubek pád. Domnívá se totiž, že kabinet vydrží maximálně do jara.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…