Do Čech se valí polské drogy. Poslanci bojují proti

15.01.2011 6:43

Zákonodárci ODS chtějí bojovat proti zásobování pohraničí drogami z Polska. Co nejdříe tak chtějí novelizovat příslušný zákon.

Do Čech se valí polské drogy. Poslanci bojují proti

Část poslanců z Moravskoslezského kraje připravuje úpravu zákona, která by měla zastavit volný prodej psychotropních látek s účinky podobnými běžným zakázaným drogám.

Síť legálních prodejen s tímto zbožím se od prosince totiž šíří v Moravskoslezském kraji zejména v blízkosti polských hranic. První  se objevily v Českém Těšíně, další pak sídlí  v ostravské Stodolní ulici a podle policejních informací má už takovou prodejnu také Jeseník.  Informaci přinesl server Aktuálně.cz.

Výrobcům a obchodníkům se totiž daří obcházet zákon o omamných a psychotropních látkách. Takové obchodování je proto v Česku legální a policie je tak proti němu zatím bezmocná. 

Poslanec: Jde o výbušný problém

"Nesmí se to odkládat. Je to velmi výbušný problém," sdělil k celému problému poslanec Igor Svoják z ODS. "Připravíme zákonodárnou iniciativu a věřím, že ji sněmovně předložíme už na jednání 1. února."

Prvními zákonodárci, kteří se tento týden začali problémem zabývat, jsou občanští demokraté Jaroslava Wenigerová, Jaroslav Krupka a Igor Svoják, všichni z ODS.

Nečas žádá řešení

"Premiér Petr Nečas nás požádal, abychom co nejrychleji připravili návrh, jak tuto velmi nebezpečnou situaci řešit," uvedla Wenigerová. Ta se domnívá, že je nutné situaci řešit co nejrychleji, a to právě novelou zákona.

Pokud poslanci novelu skutečně předloží a schválí, bude mít policie k dispozici téměř všechny nástroje, aby mohla obchody ihned zavřít. Lidé z Národní protidrogové centrály však mají dle serveru s aktivitou zákonodárců zatím špatné zkušenosti.

Více čtěte:

Český Těšín prosí premiéra

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…