Severočeské ŘSD je pod zámkem. Odejde i jeho šéf

14.01.2011 15:56

Poté, co šéf dopravy Vít Bárta (VV) upozornil na problémy v souvislosti se severočeským Ředitelstvím silnic a dálnic

Severočeské ŘSD je pod zámkem. Odejde i jeho šéf


Poté, co šéf dopravy Vít Bárta (VV) podal trestní oznámení na krajskou správu Ředitelství silnic a dálnic v Chomutově,  nastoupili do této instituce auditoři, kteří ji zapečetili. Také její ředitel Renné Komínek ve funkci zřejmě skončí.  

Závěr auditu: zavřít

"Chomutovská správa byla ve čtvrtek na základě šetření a na základě dílčích výsledků auditu, který tu probíhal, uzavřena. Mělo by to tak zůstat do pondělka, kdy sem přijede generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic a zatím pověří řízením chomutovské správy současného ředitele závodu Praha Jiřího Mayera," vysvětlila v pátek mluvčí společnosti Martina Vápeníková. Informaci přinesl server iDNES.cz.

Ta také upozornila na to, že se Komínek po návratu z dovolené do své funkce již nevrátí. "S největší pravděpodobností bude odvolán," sdělila s tím, že rozhodnutí má padnout v pondělí.

ŘSD na severu řídí metropole

Kvůli probíhajícímu auditu je navíc zatím veškerý chod nutný pro fungování a provoz krajské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) řízen z Prahy.

Na problémy v krajské správě ŘSD upozornil koncem minulého týdne ministr dopravy Vít Bárta. ŘSD je podle něj propojená se zdejšími politiky Patrikem Oulickým z ODS a Petrem Bendou z ČSSD. Ty označil za kmotry.

Více čtěte:

Ministr Bárta: Když potrefená husa zahýká...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…