Komunisté bojují proti vládě. Kvůli Drábkovi asi budou protestovat

25.01.2011 14:09

Kvůli plánované soustavě reforem, které v resortu práce a sociálních věcí plánuje jeho šéf Jaroslav Drábek (TOP 09) se vzbouřila opozice. Komunisté proti nim ale chtějí radikálně zakročit.

Komunisté bojují proti vládě. Kvůli Drábkovi asi budou protestovat

Ministerstvo práce a sociálních věcí představilo reformu, díky níž chce například snížit roli státu na úkor posílení role rodiny nebo změnit dávky pro postižené.

Právě návrhy z pera šéfa resortu Jaromíra Drábka (TOP 09) se ale nesetkaly s přílišným ohlasem ze strany opoziční KSČM. Ta se proti plánované reformě ostře vymezila.

Grospič: Reformy jsou asociální

Podle místopředsedy komunistů Stanislava Grospiče tak strana v případě, že vláda o reformách nebude jednat s odbory, na jaře podnikne první protesty. KSČM totiž navrhované změny považuje za asociální. V ideálním případě by je chtěla nahradit návrhy vlastními. Mezi ty patří například právo absolventů na první práci.

Grospič přitom zkritizoval nejen plánovanou reformu v oblasti práce a sociálních věcí, ale vládní kroky obecně. Ty označil za inflaci změn; vláda se podle něho snaží veřejnosti neopodstatněně vnutit tezi, že reformy jsou nezbytné.

Šéf resortu práce a sociálních věcí Drábek prosazuje v rámci reformy například vyšší adresnost sociálních dávek, jejich výplatu na jednom místě nebo zavedení tzv. rodičovské výpomoci.

Drábek proti šedé ekonomice

Svými plány, do nichž řadí také agresivní boj proti nelegálnímu zaměstnávání, chce Drábek přilít více peněz do státního rozpočtu. Zatím si však netroufá odhadnout v jakých finančních horizontech se bude případná úspora pohybovat.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…