Na Krause je do května vyprodáno. Lidé však kupují zajíce v pytli

26.01.2011 22:31

Show Jana Krause v televizi Prima má obrovskou sledovanost, i když čísla ukazují, že sledovanost pořadu na ČT 1, kdy se jmenoval Uvolněte se, prosím, byla ještě vyšší. Beznadějně jsou vyprodaná i čtvrteční natáčení představení v pražském divadle Ponec. Kraus, který má blízko k politice svými komentáři, si často zve i politiky a nijak je nešetří.

Na Krause je do května vyprodáno. Lidé však kupují zajíce v pytli

"Show Jana Krause je vyprodaná až do května a kdo bude hostem, to produkce pořadu tají do psolední chvíle," dozvěděly se ParlamentníListy.cz v divadle Ponec.

Diváci tak jdou do divadla a poměrně riskují. Může se stát, že hlavním hostem show bude opravdu významná osobnost, nebo také někdo, koho polovina lidí v divadélku, které pojme 170 lidí, vůbec nezná. Vstupenky nejsou nijak laciné, stojí 390 korun a pokud máte smůlu, dozvíte se, že Nora Mojsejevová ze Slovenska každé ráno češe své čtyři psy.

ČT není garantem svobody

Přestože show má obrovskou sledovanost, na ČT 1 byla čísla vyšší. Od začátku roku 2009 do konce června 2010, než skončila, byl podíl sledovanosti 35,99 procent všech televizních programů v tu dobu.  Od září 2010, kdy se show přestěhovala na Primu, bylo číslo do prosince 30,13 procent. Celkově byl úbytek diváků asi 300 tisíc.

Důvodem změny dresu Krause byly jeho neshody s vedením České televize. "ČT se snaží nepravdivě zdůvodnit můj odchod finančními podmínkami. K jednání o nich vůbec nedošlo. Pochopil jsem ale, že ČT, i když to má za povinnost ze zákona, není žádným garantem nezávislosti a svobody," napsal Kraus na svých osobních stránkách.

Dále čtěte:
Reportéři ČT si troufli na Bakalu. Za jeho majetkem má stát socialista Sobotka
Vše o ČT čtěte ZDE

Březina málem odešel

V poslední době měl Kraus ve studiu Libora Michálka, známého z kauzy na ministerstvu životního prostředí, kandidáta na primátora za TOP 09 Zdeňka Tůmu, nebo také radního ČSSD Karla Březinu. Do toho se spíkr pustil tak, že Březina málem odešel ze studia.

Související:
Řekli Vám: Michálku, ty prase? Ne do očí, dozvěděl se Kraus
Dosud nejtvrdší hádka v Show Jana Krause. Politik málem odešel
Tůma byl u Krause. Tím to ale vůbec neskončilo

Kraus se však snaží do politiky zasahovat i svými názory. Koalici ODS a ČSSD na pražské radnici nazval prasárnou. "Pan Kraus se ve svém pořadu choval jako tukan obrovský," postěžoval si ParlamentnímListům.cz v exkluzivním vyjádření předseda pražské ODS Boris Šťastný. "Tedy jako elitní a s obdivem pozorovaný, nicméně nafoukaný a zpupný pták."

"Svým pravdoláskovským, aktivistickým a tendenčním pojetím mi připomněl, že za svobodu a demokracii v naší zemi, včetně té zastupitelské, je třeba i dvacet let po pádu komunismu stále bojovat," dodal.

Psali jsme:
Vít Bárta u Jana Krause: Zcela nečekaná dohra
Kalousek u Jana Krause. Divačce hrůzou vstávaly vlasy
Nelez mezi lidi, nebo dostaneš přes hubu, píší Janu Krausovi

Koláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…