ČSSD skutečně vyšle do senátních doplňovacích voleb Dienstbiera

27.01.2011 18:14

Do Senátu na Kladensku bude za ČSSD kandidovat Jiří Dienstbier mladší, syn zesnulého senátora. Rozhodla o tom středočeská ČSSD.

ČSSD skutečně vyšle do senátních doplňovacích voleb Dienstbiera

Členové výkonného výboru středočeských sociálních demokratů se rozhodovali mezi pěti jmény, favorizovaný Dienstbier měl ale podporu celostátního vedení ČSSD. V tajné volbě získal 14 hlasů, devět lidí volilo někoho jiného. Potřeba bylo 12 hlasů.

Úmrtím senátora Dienstbiera ztratila ČSSD v horní komoře nadpoloviční většinu 41 z 81 hlasů. Nyní má 40 senátorů a cílem sociální demokracie je většinu obnovit. První kolo voleb se uskuteční 18. a 19. března. 
    

Dienstbier má podporu stoupenců obou kandidátů na budoucího předsedu ČSSD, úřadujícího šéfa strany Bohuslava Sobotky i jihomoravského hejtmana Michala Haška. Všichni vesměs vyzvedávají jeho morální kredit, který si jako lídr pražských sociálních demokratů při volbách do zastupitelstva a jako kandidát na primátora získal svým odporem proti koalici ODS a ČSSD na pražské radnici. Dienstbier se dovolával slibu voličům, který nehodlá porušit. 
    

Dienstbier mladší se utká například s kladenským primátorem Danem Jiránkem z ODS a starostou Kmetiněvsi Luďkem Kvapilem za TOP 09 a Starostové.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…