Bárta se prý omluvil podivně. Nesedí čas sledování ani osoby

28.01.2011 9:24

Příběh kauzy ABL a omluva ministra dopravy Víta Bárty premiéru Nečasovi má další pokračování. Podle serveru iDnes.cz totiž v celé věci stále panují rozpory a Bártovy argumenty jsou nejednoznačné a zpochybnitelné.

Bárta se prý omluvil podivně. Nesedí čas sledování ani osoby

Vít Bárta se již na své sobotní tiskové konferenci zmínil o "řízených provokacích členů radnice", které byly součástí antikorupčního programu, který si měla v roce 2007 radnice Prahy 11 u firmy ABL objednat a zaplatit za něj 7,8 milionu korun.

„Neprobral jsem s vámi kontext antikorupčního programu, který má bývalá společnost v roce 2007 na Praze 11 prováděla a se kterým mohly být spojeny prověřovací aktivity," stojí i v Bártově písemné omluvě premiérovi.

Z materiálů, které má však server k dispozici, vyplývá, že  zveřejněné materiály o špehování politiků v rámci této zakázky nevznikly.

2 hlavní rozpory - doba sledování, objekt sledování

První rozpor je v časovém vymezení. Sledování lidí totiž mělo podle MF Dnes proběhnout v roce 2006 a v lednu a únoru 2007, kdežto ke zmíněné protikorupční zakázce a řízeným provokacím mělo dojít až v létě 2007. "Bylo to v létě 2007, tuším v červnu a červenci," upřesnila pro iDnes.cz i vedoucí odboru kancelář tajemníka Prahy 11 Helena Křovinová.

Druhou nejasností jsou potom samotné osoby sledování. Protikorupční zakázka měla totiž prověřovat pouze úředníky radnice. Dokumenty, které zveřejnila MF DNES, se však týkají zdejších komunálních politiků nebo občanských aktivistů, kteří na úřadu vůbec nepracovali.

Sledujeme kauzu ABL

K věci:

Foto: Hans Štembera

reklama

autor: rep

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…