Stíhal dvě besedy denně. Kočí se vyznala z obdivu k Johnovi

31.01.2011 11:19

Místopředsedkyně VV Kristýna Kočí vzhlíží k šéfovi své strany Radku Johnovi tak, že jej dává za příklad i hlavě sněmovny, Miroslavě Němcové. Ta se ale nedá.

Stíhal dvě besedy denně. Kočí se vyznala z obdivu k Johnovi

Ač v současné české vládě nepůsobí ani jedna zástupkyně něžného pohlaví, ve sněmovních lavicích jich sedí hned několik.

Dvě z těch nejvýraznějších, šéfka dolní komory Miroslava Němcová (ODS) a místopředsedkyně a poslankyně za Věci veřejné Kristýna Kočí, se kromě sněmovních škamen setkaly i v duelu aktuálního vydání časopisu Týden.

John to zvládal tři čtvrtě roku. Němcová 13 let

V něm ve srovnání se zkušenou politickou matadorkou Němcovou působila Kočí lehce naivně. Co se týče autority, jíž si ve své straně váží, až přehnaně opěvovala jejího šéfa Radka Johna. "Celou kampaň každý den jezdil po besedách s občany. Dvě besedy denně! Já nevím, jestli si to dokážete představit...," poučila Kočí Němcovou.

Ta ji však ujistila, že John svým pracovním nasazením nečiní nic neobvyklého. "Já to, Kristýno, dělám taky. Já jsem dokonce pak už tak nemohla, že jsem přijela na mítink s občany a měla jsem každou botu jinou. Lakovku a semišku. Na jedné mašličku..." popsala své pracovní nasazení šéfka sněmovny.

Kočí se ale nedala a jala se opět hájit Johna. "Ale on to dělal třičtvrtě roku. Tři čtvrtě roku! Tři čtvrtě roku!" rozohnila se místopředsedkyně Véček. Ani tady však Němcovou nepřevezla. "Já už třináct let, Kristýno," odvětila jí totiž šéfka sněmovny.

Ta v rozhovoru také nastínila možnou budoucnost právě Kristýny Kočí. Možná prý totiž za 13 let dopadne stejně, jako ona. "Já budu ve Ždáru natírat staré rámečky a věnovat se něčemu ušlechtilému a vy mi napíšete: ´Tak jsem byla na mítinku´... "

Němcová nad rámečky, Kočí na mítinzích

Obě ženy se v Týdnu ale vyjádřily například ke složité roli svého pohlaví v politice. I přesto, že ženy-političky prý působí autoritativně, v soukromí se chovají často úplně jinak. "V soukromí oceňuji, když jsou pro mě autoritami muži," prozradila Kočí s tím, že doma by chtěla být tou "slabou, co ukáže emoce."

Právě do Kristýny Kočí se ale před nedávnou dobou opřel třeba týdeník Reflex. Ten ji vykreslil coby dominu v latexovém oblečku a s bičíkem. "Musím vás ujistit, že doma takováhle realita opravdu není," uzavřela nyní v Týdnu mladá politička.

Více čtěte:

  • Mareš vidí Kočí jako dominu. Ta se směje
  • Kočí je na jednáních tvrdší než já, říká Bárta
  • Kristýnu Kočí slovně napadl muž v tramvaji
  • Foto: Hans Štembera

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

    svobodná média

    Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

    21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

    Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…