Provalené video? Už třetí útok, zlobí se šéf Motola

03.02.2011 12:16

Vedení Motolské nemocnice uspořádalo tiskovou konferenci kvůli úniku videa z výjezdní porady ve Špindlerově Mlýně. Ředitel Motola Miloslav Ludvík to označil za v pořadí už třetí útok na toto zdravotnické zařízení.

Provalené video? Už třetí útok, zlobí se šéf Motola

Ludvík považuje zveřejněné video za manipulativní a sestříhané. Popisuje na něm poměry v nemocnici - ovlivňování výběrových řízení a péče o lukrativní pacienty. Prý jde už o třetí útok na nemocnici ve velmi krátké době.

Na tiskovou konferenci přišli například náměstek pro ekonomiku Jiří Čihař nebo náměstek pro léčbu a prevenci Martin Holcát.

Stojí za dopisem MF DNES? Ne, prý je to podvod

První útok se prý stal začátkem ledna, kdy do Motola dorazil nepodepsaný doporučený dopis s několikastránkovou peticí útočící na vedení nemocnice.

Podle Ludvíka útočil dopis na vedení nemocnice. Na obálce byl jako odesílatel uveden deník MF DNES. Redakce Mladé fronty to ale prostřednictvím serveru iDNES.cz odmítla.

Další petice a další útok

Dalším útokem byla rovněž petice. Z ní vyplynulo, že jsou lékaři pod neustálým tlakem nemocnice. Ludvík prý nedostal prostor vyjádřit se, když o petici informovala agentura ČTK.

Ředitel poukázal na nesmyslnost petice tím, že výpověď v Motole podalo jen 55 z 1 120 zaměstnaných lékařů. A 30 už výpověď vzalo zpět. V nemocnici tak prý pracuje normální počet lékařů.

Související:

Ironicky ke kulichům: Snášejí Motolu zlatá vejce. A jinde je to stejné 

Systém „kulichů" v Motole prošetří protikorupční policie 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…