ČSSD se „odparoubkovává“, Dimun musí odejít. Postižený o ničem neví

03.02.2011 21:39

Klášterecká ČSSD navrhuje zrušit členství ve straně bývalému šéfovi Paroubkova PR Petru Dimunovi.

ČSSD se „odparoubkovává“, Dimun musí odejít. Postižený o ničem neví

Severočeští sociální demokraté tak dali svému někdejšímu šéfovi a nynějšímu poslaneckému kolegovi další ránu. Již dříve sesadili jeho rodinného přítele Petra Bendu z čela ČSSD v Ústeckém kraji.

"Podali jsme návrh na zrušení členství kvůli jeho mediálním výstupům, které jsou v rozporu s názorem členů místní organizace i okresu," řekl Aktuálně.cz místopředseda místní organizace ČSSD v Klášterci a tamní místostarosta Miroslav Bilík s tím, že se Dimun nyní může odvolat.

Černé duše nevedeme

Straníkům se nelíbilo Dimunovo prohlášení v pořadu Interview na ČT24, kde naznačil, že klášterecká organizace je plná černých duší vlivného člena chomutovské ČSSD Romana Housky.

"My tyto hrátky nehrajeme," ohradil se Bilík s tím, že buňka má pouhých 35 členů.

Nyní se návrhem na Dimunovo vyloučení bude zabývat Okresní výkonný výbor ČSSD, který může členovi strany pozastavit členství. O úplném zrušení rozhoduje okresní konference strany.

Agresivní styl

"O ničem takovém nevím," řekl pro Aktuálně.cz Petr Dimun. "Faktem je, že pan Houska něco takového v poslední době po ČSSD vykřikuje," dodal vzápětí.

Na stránkách VašeVěc.cz, které založil Jiří Paroubek, si Dimun stěžuje, že zatím o ničem neví. "Pokud se to stane a budu z ČSSD vyloučen, ukazuje to celé na poměry, které v ní zavládly. Praxe vylučování je opravdu svěží, nový vítr v ústecké ČSSD. Vylučování v nepřítomnosti, bez možnosti se vyjádřit, aniž by mě kdokoliv dopředu s tímto záměrem informoval, to je opravdu na pováženou. Včetně již dopředu oznámených výsledků, jak se tak stane a kolik členů pro to bude hlasovat," postěžoval si na webu Dimun.

Petr Dimun vedl v době Paroubkova působení kompletně celou mediální prezentaci partaje, jeho komunikační strategií byla četnost a útočnost tiskových prohlášení. S Jiřím Paroubkem jmenovaný politik spolupracuje dodnes.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …