Podprůměrné hlášky ve sněmovně jsou marněním času, míní Komárek

04.02.2011 17:33

Během interpelací na sebe poslanci často vymýšlí nápadité nadávky. A když se slova ujme David Rath a dá se do křížku s Vítem Bártou, je o zábavu postaráno. Na čtvrteční slovní potyčku ve sněmovně se zaměřil komentátor MF DNES Martin Komárek.

Podprůměrné hlášky ve sněmovně jsou marněním času, míní Komárek

„Bigamista dostal pokutu za to, že označil bývalého alkoholika za současného alkoholika. Naopak pes Albert trestu zatím unikl a Ferda Mravenec si doma vyříká s manželkou, kdo má větší moc a kdo koho kontroluje. Bezdomovec asi nepůjde nikam, neboť nemá kam," píše komentátor MF Dnes Martin Komárek.

Když je Rath v ráži

David Rath (ČSSD) totiž osočil Miroslava Kalouska (TOP 09) z alkoholismu. On si to ale nenechal líbit a obrátil se na mandátový a imunitní výbor. Po dlouhé době se dospělo k názoru, že Kalousek nyní abstinuje, a Rath tak dostal pokutu.

Zároveň se Rath během čtvrtečních interpelací dostal k řečnickému pultu a začal se strefovat do opozičních politiků. První na ráně byl Radek John (VV), kterého nazval bezdomovcem, co podepisuje smlouvy, o jejichž obsahu nic neví, a pak se vytratí.

Svého předsedy se zastal Vít Bárta (VV) a nazval Ratha bigamistou. Jedna z Rathových „neoficiálních" manželek prý navíc těží z farmaceutických zakázek.

Bigamista Rath ale přešel do protiútoku a označil Bártu jako Ferdu Mravence, protože nosí šátek místo kravaty. Ještě se zamyslel nad chodem domácností, kde je Bárta „údem moci výkonné" a Kateřina Klasnová (VV) „rameno moci zákonodárné".

Plýtvají časem na podprůměrné hlášky

Na takovéto chování se Martin Komárek dívá ze dvou úhlů. Za prvé může jít o ventilování jinak nudného sněmovního života, kdy se pořád hlasuje, nebo se do umdlení předčítají schvalované zákony.

Za druhé je to plýtvání času, který by mohl být věnován skutečné práci.

„Zákony přece nejsou jen nějaké doporučení, jak by řekl kapitán Barbosa z Pirátů z Karibiku. Měla by se jim věnovat maximální péče. Infantilní vyšetřování psů bývalého herce a podprůměrných hlášek bývalého doktora je zřejmým marněním času," nabádá Komárek.

Vadí mu, že o některých tématech se vedou dlouhé ideologické debaty, zatímco zákony o miliardách korun nebo lidské svobodě se odhlasují rychle a snadno, protože se tím nikdo nechce zabývat.

Předsevzetí jsou od toho, aby se porušovala

Vzpomíná na to, jak noví poslanci a poslankyně chtěli do Sněmovny vnést kulturnější prostředí a hodlali se zbavit přebujelé poslanecké imunity.

„Dobrá předsevzetí se však rozplývají rychleji než novoroční touha dam zhubnout patnáct kilo," přirovnává Komárek. A „těší" se na další slovní přestřelku hezky po rathovsku.

Související:

Rath Bártovi: Urážky od Ferdy mravence neberu. Johnovi: Jste jako bezdomovec 

Co ve sněmovně padlo? Ruský gubernátor žijící v bigamii a král hulvátů 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…