Krvavé vylučování Dimuna. Paroubkův muž ukazuje i na Haška

05.02.2011 9:12

Bývalý šéf PR oddělení ČSSD Petr Dimun byl vyloučen ze strany, zatím nepravomocně. Sám Dimun má za to, že je to důsledek vnitrostranického boje o post předsedy. Člen okresního výboru ČSSD v Chomutově Radek Scherfer považuje podobné spekulace za naprostý nesmysl.

Krvavé vylučování Dimuna. Paroubkův muž ukazuje i na Haška

V dobách, kdy byl předsedou sociálních demokratů Jiří Paroubek, působil v pozici PR manažera strany Petr Dimun. Když ČSSD po květnových volbách skončila v opozici, Dimun na svůj post rezignoval a zůstal jen řadovým členem strany. Jeho domovskou organizací byla až do čtvrtka buňka v Klášterci nad Ohří v Ústeckém kraji. Ve čtvrtek odhlasovali místní členové strany Dimunův vyhazov. Bývalý PR manažer se ale ještě může odvolat k okresnímu výkonnému výboru strany do Chomutova.

Dimun byl odvolán kvůli neexistujícím černým duším

Proč byl bývalý manažer odejit ze strany? Členům místní organizace v Klášterci se nelíbilo, že je Dimun osočuje z náboru černých duší, tedy neexistujících osob, do strany.

„Když přemýšlím o tom, komu mé odvolání může prospět, napadá mě jméno pana Housky, potažmo pana Haška," opírá se Dimun pro ParlamentníListy.cz i do jihomoravského hejtmana a kandidáta na předsedu ČSSD, který v Ústeckém kraji získal podporu straníků ve svém tažení proti současnému úřadujícímu předsedovi Bohuslavu Sobotkovi.

Sám Hašek se k Dimunově nařčení nevyjadřuje. "Nemám žádnou potřebu komentovat výroky pana Dimuna. Komentuji totiž jen to, co si komentář zaslouží," sdělil redakci.

Více:
Paroubkova pevnost padla. Benda neobhajuje
Koncert Paroubkových nepřátel. Uspěli Hašek, Foldyna i Komárek

V Klášterci nad Ohří odstartovala svou politickou kariéru také současná hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová (ČSSD). ParlamentníListy.cz se proto snažily získat její stanovisko k celé kauze. Hejtmanka nás ovšem odkázala na Radka Scherfera, místopředsedu okresního výkonného výboru v Chomutově s tím, že jí pracovní povinnosti nedovolily zúčastnit se čtvrtečního jednání v Klášterci, zatímco Scherfer tam byl přítomen jako host.

K tématu:
ČSSD se „odparoubkovává", Dimun musí odejít. Postižený o ničem neví

Scherfer ParlamentnímListům.cz sdělil, že v Klášterci neexistují žádné černé duše. „Všichni zaregistrovaní členové skutečně existují a jsou dohledatelní, proto je výroky pana Dimuna velmi pobuřují," sdělil místopředseda chomutovské okresní organizace strany.

„Ohrazuji se také proti tomu, že by za tímto jednáním měl být pan Houska. Na této členské schůzi byl jako host, coby člen OVV ČSSD má na toto právo, stejně jako já. Za naprostou nehoráznost povazuji spojovat toto se jménem pana Haška," pokračoval Scherfer.

Dimun byl členství zbaven jednomyslně

Dimunovu vyloučení předcházela bouřlivá téměř dvouhodinová debata, po které byla někdejší pravá ruka Jiřího Paroubka jednomyslně zbavena členství. Místní organizace v Klášterci má celkem 35 členů, z toho bylo na schůzi přítomných 18, tedy nadpoloviční většina. Podle Radka Scherfera vše proběhlo zcela regulérně. 

Komentář Jiřího Paroubka k celé situaci ZDE

Celé proceduře byl přítomen nejen Scherfer, ale také další tři členové OVV, jedním z nich byl také Miloň Houda, který je zároveň členem Krajské kontrolní komise ČSSD Ústeckého kraje.

SLEDUJEME téma volba předsedy ČSSD

Dimun: Odvolání neproběhlo v souladu se stanovami a nebylo jednomyslné

Petr Dimun se svému vypuzení z ČSSD brání ze všech sil, vyloučení podle jeho názoru neproběhlo v souladu se stanovami strany, protože podle nich měl být písemně informován o tom, že se bude jednat o jeho vyloučení. Na čtvrtečním jednání v Klášterci nebyl, ale ParlamentnímListům.cz řekl, že kdyby tušil, že se bude mluvit o jeho vyhazovu z ČSSD, na jednání by se určitě dostavil.   

„Program schůze jsem obdržel pouze e-mailem a zdůrazňuji, že ani jeden z avizovaných bodů se netýkal mého případného vyloučení ze strany. Kdybych věděl, že se o tom bude jednat, určitě bych se tam dostavil," uvedl. Kdyby na jednání byl přítomen, jistě by podle svých slov krokům proti své osobě dokázal zabránit.

Závěrem Dimun redakci upozornil, že má informace také o tom, že někteří z hlasujících přesně nevěděli, o čem vlastně hlasují. Domnívali se, že hlasují o svolání další schůze, na kterou bude Petr Dimun pozván oficielním dopisem a bude mít možnost hájit se. 

Dimun lže, prohlašuje rezolutně Scherfer

Scherfer připustil, že o zařazení nového bodu na program schůze bylo rozhodnuto až na čtvrtečním jednání, zdůraznil ovšem, že tento krok není v rozporu se stanovami strany.

„Pokud je na jednání místní organizace přítomna nadpoloviční většina všech členů, mohou podle stanov strany odhlasovat zařazení nového bodu na program schůze. Trvám na tom, že bylo přítomno osmnáct členů a všichni jednomyslně odhlasovali vyloučení pana Dimuna. Pokud pan Dimun říká něco jiného, otevřeně říkám, že lže a za svým prohlášením si pevně stojím," řekl Parlamentním listům.cz Scherfer. Opakovaně zdůraznil, že na jednání byl přítomen také člen krajské kontrolní komise ČSSD.

Podle Scherfera byl pan Dimun opakovaně vyzýván, jak ze strany OVV v Chomutově, tak ze strany místní organizace ale nedostavil se. Dimun ovšem ParlamentnímListům řekl, že žádné oficiální písemné pozvání na schůzi neobdržel.

„Pan Dimun má právo odvolat se k OVV, já jsem jako místopředseda OVV členům místní organizace přítomným na členské schůzi přislíbil, že toto jednání bude realizováno jako výjezdní v Klášterci, a na toto jednání bude opět oficiálně písemnou formou pozván i pan Dimun. Má právo se k tomuto vyjádřit," uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…