Tak si jdi, Petro. ČSSD hrozba odchodu Paroubkové nevzrušuje

05.02.2011 14:26

Zdá se, že vrcholným členům ČSSD je vcelku fuk, že Petra Paroubková zvažuje odchod ze sociální demokracie. Někteří na dotaz ani neodpověděli. Exministru Milanu Urbanovi je to fuk a hejtman Michal Hašek hodlá její odchod respektovat.

Tak si jdi, Petro. ČSSD hrozba odchodu Paroubkové nevzrušuje

"Je mi úplně jedno, o čem Petra Paroubková uvažuje v souvislosti s politikou," uvedl na dotaz ParlamentníchListů.cz exministr průmyslu Urban. Reagoval tak na její učinkování v pořadu Jana Krause na TV Prima, kde Paroubková naznačila úmysl přestat být členkou ČSSD.

"Poslední dobou se mi moc nelíbí věci, které dělá vedení sociální demokracie," přiznala Paroubková v pořadu. "Praktiky některých členů se mi nelíbí," podotkla. "Myslím si, že je tam určitě prostor pro nové lidi."

Moderátor glosoval, že někdy se ukáže, že ti noví lidé jsou vlastně ještě horší. Na to se Paroubková jen pousmála. Politické praktiky jsou podle ní hnusné i hnusnější. "Pokud bude pokračovat současný trend, tak zvažuji, že bych ze strany vystoupila," konstatovala Paroubková.

Politika ČSSD ji do strany asi nepřitáhla

"Já jsem si až do včerejška myslel, že je Petra Paroubková členkou ČSSD stejně jako tisíce dalších členů kvůli ideálům a principům, které strana dlouhodobě prosazuje, nikoliv primárně kvůli tomu, kdo je, nebo už není předsedou ČSSD," odpověděl redakci jihomoravský hejtman a kandidát na předsedu ČSSD Michal Hašek.

"Samozřejmě budu respektovat jakékoliv její osobní rozhodnutí ohledně členství v sociální demokracii," dodal. Další oslovení, například Zdeněk Škromach či úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka, na dotaz nereagovali.

Připomeňme, že popularitu si Petra Paroubková u špiček ČSSD rozhodně nezískala svou knihou "V botičkách od Diora". O Haškovi zde krom jiného napsala, že si ho jeho PR poradce Jaroslav Tvrdík (dříve spolupracovník Paroubka) tahá jako "kačera na provázku". O výkonném předsedovi Sobotkovi zas uvedla, že se mu radostí nad odchodem Paroubka orosily brýle.

Že by víc než jen odchod?

Přestože jak se zdá, sociální demokraty možný odchod Petry Paroubkové nevzrušuje, nabízí se k vypuštěnému balonku s odchodem ještě jedno vysvětlení, než to ryze osobní. Již dříve se spekulovalo, proč Jiří Paroubek vlastní médium v podobě serveru Vaševěc.cz, jehož provoz údajně stojí statisíce korun měsíčně.

V praxi se pak šušká, že Paroubek zvažuje založení vlastní politické strany. A odchod manželky Petry ze strany by tak prý mohl být testem, jaký ohlas její rozhodnutí vyvolá. Sám Jiří Paroubek takovéto spekulace razantně odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …