Klaus znovu podpořil Hegera: Dále ustupovat není možné

08.02.2011 14:08

Jednoznačnou podporu ministru zdravotnictví Hegerovi opakovaně vyjádřil prezident Klaus. Podle hlavy státu nelze výhrůžkám nespokojených lékařů dále ustupovat, uvádí Tiscali.cz.

Klaus znovu podpořil Hegera: Dále ustupovat není možné

Prezident Václav Klaus se znovu jednoznačně postavil na stranu ministra zdravotnictví Leoše Hegera při jednání s nespokojenými lékaři, jejichž protestní akce Děkujeme, odcházíme může ochromit české zdravotnictví. Podle prezidenta není možné lékařům dále ustupovat. Ocenil však zdravotníky, kteří se k protestu nepřidali.

„Já velmi podporuji ministra zdravotnictví. Hovořil jsem s ním telefonicky v pondělí delší dobu a myslím, že dále ustupovat není možné. Prostě občané České republiky si to nepřejí," cituje Tiscali.cz Klausova slova, která pronesl na Pražském hradě po setkání s makedonským prezidentem.

SLEDUJEME téma exodus lékařů

Bezpečnostní rada státu bude rokovat bez prezidenta

Podle hlavy státu je třeba ocenit lékaře, kteří „normálně dále pracují a ničím nevyhrožují". Za postoj k problémům ve zdravotnictví poděkoval zdravotním sestrám. Klaus už dříve kritizoval přístup nespokojených lékařů a postavil se za Hegera. Dnešního jednání bezpečnostní rady se ale neúčastní.

Bezpečnostní rada státu se sejde v odpoledních hodinách a spolu s hejtmany se bude zabývat situaci v krajích postižených hromadnými výpověďmi nemocničních lékařů. Měla by projednat zajištění péče po 1. březnu, kdy chce ze zaměstnání odejít 3800 lékařů. Pozván je i ministr zdravotnictví Leoš Heger.

K věci:

Lumpárna, syčárna. Politolog odsoudil lékaře ještě víc než Klaus 

Klaus Hegerovi: Ti arogantní lékaři nesmí vyhrát 

Hradní Hájek buřiči Engelovi: S teroristy se nevyjednává 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…