Zeman čeká, až ho nominujete na Hrad. Na zrádce nezapomněl

08.02.2011 14:41

Strana Práv občanů - Zemanovci v úterý představila nové vedení. Předseda Vratislav Mynář a místopředsedové Zdeněk Štengl, Radek Augustin, Martin Nejedlý a Josef Baxa se představili všichni v bílých košilích, modrých sakách, džínech a černých botách. Jen čestný předseda nesdílel "dress code". Miloš Zeman přišel v kostkovaném saku a modré košili.

Zeman čeká, až ho nominujete na Hrad. Na zrádce nezapomněl

"Pan čestný předseda má jistá privilegia," vysvětlil to výkonný předseda strany Vratislav Mynář s tím, že Zemanova privilegia jsou absolutní.

Spíš tvrz než Hrad

"Současné vedení je o generaci mladší," nechal se slyšet Zeman. "Nechceme být marketingovým produktem jako Věci veřejné," prohlásil Mynář a zároveň řekl, že si přeje, aby se Miloš Zeman stal prezidentem České republiky. "Nedokážu si nikoho lepšího na tuto funkci představit," vybídl svého čestného předsedu.

Miloš Zeman však o úřad prvního muže České republiky příliš neusiluje. "Na funkci jsem byl navržen už v roce 2003 za ČSSD. Straničtí kolegové Gross, Špidla, Sobotka však hlasovali proti mně. Já bych kandidoval jedině, kdybych dostal nominaci od občanů a ne od politické strany. Navíc si myslím, že nám Zemanům sluší spíše tvrz než Hrad," řekl Zeman.

Ať volí lidé

"Já nejsem přesvědčen, že příští prezident se bude volit přímou volbou. A přijde mi divné, když to bude volit 281 zákonodárců, kteří při tom prožívají orgasmus z vlastní moci, než 8,5 milionů oprávněných voličů." prohlásil Zeman.

To, co chce SPO především změnit, je údajná nadvláda politických stran nad občany. Strany na svých kandidátkách stanoví pořadí, které volič může jen velmi obtížně změnit. Přitom členů stran jsou asi dvě procenta populace. Navíc o místech na kandidátkách nerozhodují členové, ale dohody stranických funkcionářů.


Čtěte také:

 

 

Foto: Zbyněk Pecák 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…