Nečas jede na návštěvu Paříže. Setká se se Sarkozym a Fillonem

10.02.2011 6:34

Premiér Petr Nečas ve čtvrtek zahájí dvoudenní návštěvu francouzské metropole. Hned po příletu se setká se svým francouzským protějškem Françoisem Fillonem. V pátek jej čeká kromě jiného i jednání s prezidentem Nicolasem Sarkozym i představiteli Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD).

Nečas jede na návštěvu Paříže. Setká se se Sarkozym a Fillonem

S Fillonem se bude český premiér bavit o politické i hospodářské situaci a vzájemných vztazích obou zemí. Večer českého premiéra čeká podle programu "diskuse s osobnostmi francouzského kulturního života".

Delegace podnikatelů

Spolu s Nečasem do Francie přiletí i delegace českých podnikatelů. Podle informací ČTK v ní nebude chybět šéf ČEZ Martin Roman. Francouzská společnost Areva totiž patří mezi zájemce o dostavbu jaderné elektrárny Temelín. O ni mají zájem i americký Westinghouse a česko-ruské konsorcium Škoda JS, Atomstrojexport a Gidropress.

V pátek český premiér posnídá s francouzským ministrem průmyslu, energetiky a digitální ekonomiky Erikem Bessonem. S ním bude podle informací ČTK jednat "i o budoucnosti jaderné energetiky, z českého pohledu včetně Temelína".

Reformy podle OECD

Přípravy domácích reforem pak budou zřejmě hlavním tématem Nečasovy diskuse s generálním tajemníkem OECD Angelem Gurríou. Složitá situace v eurozóně, pakt stability a podobná témata nakonec český premiér probere s francouzským prezidentem Sarkozym.

Související:

Kníže o cestě do Francie mlčí. Připravuje se na venkově

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…