Odměny pro Čecha konečně odtajněny. Nedostal prý nic

13.02.2011 20:23

Konec spekulacím ohledně odměn pro náměstka ministra vnitra Petra Čecha učinilo až oznámení ministerstva, že nedostal vůbec nic. Resort přitom v minulosti s oznámením výše jeho odměn dělal velké tajnosti.

Odměny pro Čecha konečně odtajněny. Nedostal prý nic

Ač byla výše vánoční odměny pro náměstka ministra vnitra Viktora Čecha dlouho utajovanou informací, nyní už je její výše známá. A je poměrně překapivá.

"Náměstek ministra vnitra Radka Johna pro mezinárodní vztahy Viktor Čech nedostal vůbec žádnou vánoční odměnu," řekl serveru iDNES.cz mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák.

V lednu John nic nevěděl 

Pikantní na jeho sdělení je skutečnost, že ministerstvo Čechovu odměnu začátkem ledna velmi pečlivě tajilo.  "Nevím to přesně," řekl tehdy témuž serveru ministr Radek John.

"S ohledem na ochranu osobních údajů nebudeme konkrétní částky poskytovat," odpověděl tehdy také Novákův kolega Vladimír Řepka. Jedenáct vysoce postavených zaměstnanců ministerstva vnitra, mezi něž Čech patří, si přitom rozdělilo celkem 2,7 milionu korun.

Nula. Ano, to je podprůměr

Řepka začátkem roku pouze naznačil, že výše odměny pro Čecha byla ve srovnání s ostatními vedoucími pracovníky "podprůměrná". "Ano, nula je podprůměr," uvádí nyní s nadsázkou konkrétní cifru mluvčí ministerstva Novák.

A důvod, proč ministerstvo najednou promluvilo? Podle Nováka je jím samotný Čech. "Viktoru Čechovi vadily mediální spekulace ohledně odměny," sdělil serveru.

Právě Čech by přitom jedním z adeptů na funkci policejního prezidenta poté, co z ní odstoupil Oldřich Martinů. Nakonec se jeho nástupcem ale stal Petr Lessy.

Více čtěte:

  • Policisté chtějí Johnovu rezignaci. Rozesílá se petice
  • John u Jílkové: Policie zpružní. Zatočíme se spáči a lenochy 
  • Kryptobolševické vidění Johna nechápu, zuří Langer kvůli čistkám u policie
  • John už sahal na kliku. Na vnitru ale ještě rozhodli o 90 milionech
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

    migrační pakt

    Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

    11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

    Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…