Svobodovi vyhrožují: Mysli na svoje dítě, dědku, tvrdí sms zprávy

15.02.2011 12:06

Policie už šetří případ výhružek, které chodí na mobilní telefon pražskému primátorovi Bohuslavu Svobodovi (ODS), jeho manželce Pavle a radní Alexandře Udženiji. Upozorňuje na to server novinky.cz.

Svobodovi vyhrožují: Mysli na svoje dítě, dědku, tvrdí sms zprávy

Pavle Svobodové, tedy manželce primátora, kdosi navíc propíchal pneumatiky auta. Výhrůžky se dokonce týkají primátorova syna. Policie ale nechce prý říci, zda jde o jediné oběti anonymních hrozeb.

„Máš malé dítě, dědku, tak na to mysli," mělo stát v jedné textové zprávě. Jak server zmiňuje, sms zprávy chodí ze stejného čísla mobilního telefonu.  Anonymní odesílatel telefon patrně zapíná jen ve chvíli, kdy vyšle sérii zpráv, a vzápětí jej vypne.

„Prošetřujeme situaci, v níž výhrůžné SMS chodí i dalším osobám z politického okruhu primátora," řekla pro novinky.cz pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. Neuvedla však, o kolik lidí se jedná.

„Pan primátor se k tomu nechce vyjadřovat. Jde o citlivou věc a soukromí rodiny," řekla Právu mluvčí magistrátu Tereza Krásenská. O kolik radních jde, nevěděla.

Pro server ale uvedla Udženija, že jde jen o ní a primátora. „Když jsem se bavila s kolegy, zjistila jsem, že takové zprávy dostáváme jen dva," řekla Udženija.

Žádnou hrozbu prý nezaznamenali náměstci primátora Josef Nosek (ODS), ani Karel Březina z ČSSD.  „Naštěstí je nedostávám," reagoval Nosek. „A opravdu netuším, s čím to může souviset," zmínil Březina.

Radní Udženija, která je dcerou podnikatele s módou Ranka Peciče, přítele prezidenta Václava Klause, si myslí, že pachatelem je někdo, kdo dobře zná pražské poměry. Zatímco Svoboda dostává výhrůžky už od prosince, u ní to trvá asi měsíc.  

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…