Dědeček: Stropnický je záludný a bezcharakterní. Stropnický: Cože?

16.02.2011 5:57

AKTUALIZOVÁNO Podle básníka a písničkáře Jiřího Dědečka říká představitel Strany zelených Matěj Stropnický něco jiného, než si myslí. Je prý záludný a nelze mu důvěřovat.

Dědeček: Stropnický je záludný a bezcharakterní. Stropnický: Cože?

Předseda českého centra PEN klubu, básník a písničkář Jiří Dědeček, vzpomíná na svoji neúspěšnou kandidaturu za SZ.

V Pressklubu s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým, který  Frekvence 1 odvysílá tento víkend, hodnotí svoji spolupráci se zelenými a Martina Bursíka považuje stále za svého přítele. Nepříjemné vzpomínky má na zeleného Matěje Stropnického.

„Je to velké poučení, nenechávat si mezi sebou lidi, kterým nedůvěřujeme. Já jsem vždycky nedůvěřoval a to velmi silně a opodstatněně Matějovi Stropnickému, protože si myslím, že je to záludný, bezcharakterní nedobrý člověk," říká na Frekvenci 1 Jiří Dědeček.

Kam vítr, tam Stropnický

„Pan Stropnický je druh člověka, který říká lidem do očí jednu věc a chová se zcela jinak, když tam ti lidé nejsou. Mě například velmi gratuloval a říkal jakou má radost, že kandiduji za Zelené, ale na schůzích pak tvrdil, že nejsem dostatečně zelený na to, abych tu stranu mohl reprezentovat."

Krom Matěje Stropnického se Jiřímu Dědečkovi nezamlouvají někteří další bývalí členové SZ. „Další překvapení vzešlo z ženských kruhů. Kuchtová, Zubovová, Jakubková. Byl to takový had, kterého si Zelení hřáli na prsou. Člověk totiž neodhadne, jak se lidé zachovají, když dostanou funkci moc a zodpovědnost."

Dědeček stojí za Hutkou. Proti Nohavicovi

V pořadu Pressklub Jiří Dědeček nešetřil ani kolegu písničkáře Jaromíra Nohavicu. Píseň Jaroslava Hutky Udavač z Těšína, která si bere na mušku Nohavicovu diskutovanou spolupráci s STB hodnotí stručně a jasně: „Hutka má pravdu, ale ta píseň je blbá. S Jaromírem Nohavicou jsem se neviděl od roku 1990, tedy od chvíle, kdy byly zveřejněny svazky STB."

Stropnický: Cože???

ParlamentníListy.cz pátraly po názorech na Dědečkova obvinění přímo u Matěje Stropnického. Ten si na žádné spory s někdejším kandidátem za Stranu zelených nepamatuje. "Cože? Bože můj..." reagoval spontánně na Dědečkovy výroky Stropnický.

Záhy se ale rozpovídal. "Můj kandidát to úplně nebyl, to je pravda, zřejmě jsem mu tehdy jen formálně pogratuloval, ale tak se to dělá," reagoval Stropnický s tím, že Dědečkovi rozhodně nikdy neprojevoval svou velkou náklonnost, ani jej ale za jeho zády nepomlouval.

"Jestli pan Dědeček teď nemá lepší témata, tak je to smutné, mně to za další debatu nestojí," uzavřel pro ParlamentníListy.cz Stropnický.

Matěj Stropnický je editor Deníku Referendum, zastupitel Městské části Praha 3 a člen předsednictva SZ.

Více čtěte:

NA HRANĚ  s Xaverem: Mou chybou je, že držím slovo, mé ano je ano

NA HRANĚ s Xaverem: Kvůli Kroupovi jsem padouch. A Michálek hrdina, povzdychl si Tlustý

Foto: zeleni.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Luboš Xaver Veselý

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…