John s námi jedná. Petice je jen páka, přiznal šéf hasičských odborů

15.02.2011 17:36

Šéf vnitra Radek John (VV) se podle šéfa hasičských odborů Zdeňka Jindřicha Oberreitera nemusí příliš obávat důsledků petice. Ta jej má prý spíše přimět k nacházení lepších řešení.

John s námi jedná. Petice je jen páka, přiznal šéf hasičských odborů

Po lékařích, jejichž krize přerostla do sporu celé zdravotnické obce a vlády, se do sporu s kabinetem, resp. ministrem vnitra Radkem Johnem (VV) dostávají i policisté a hasiči.

A právě předseda odborového svazu hasičů Zdeněk Jindřich Oberreiter o protestech hasičů hovořil v úterních 20 minutách Radiožurnálu. "V současnosti u hasičského záchranného sboru zůstali jen srdcaři," kritizoval snížení platů hasičů Oberreiter.

Sledujeme téma JOHN

Právě hasiči přitom 15. února zveřejnili petici, v níž požadují lepší platební podmínky. Útočí v ní stejně jako policisté na ministra vnitra Johna. A požadují jeho odvolání.

"Pan ministr řekl, že už s námi jedná. Ale jedná s námi a hledá cesty, jak tu situaci vyřešit," řekl v pořadu vyhýbavě Oberreiter. "Petici beru jako páku, díky níž by John mohl ještě lépe hledat řešení té situace," dodal šéf svazu hasičů.

Radikální jako lékaři? Ne

Ten v závěru pořadu zopakoval předchozí vyjádření hasičů i policistů, kteří nehodlají jít tak radikální cestou jako lékaři. Pokud do 15. března Radek John na jejich výzvy nezareaguje, budou ale prý požadovat, aby jej premiér Petr Nečas (ODS) odvolal.

Sám John se ale proti protestům hasičů a policistů ohrazuje. Petice by prý neměla směřovat vůči jeho osobě, ale vládě jako celku. Právě ta má totiž škrty jako celek na starosti.

Čtěte také:
Kdo z vás to má... Johnův graf ukazuje na plat policisty 31 tisíc
Šetří na nás, neváží si nás. To policisté vyčtou Johnovi v petici
Policisté a hasiči: Proč petice? Místo na platy jdou peníze na provoz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…