Esperanto jsme ještě neochutnali, smáli se Paroubkovi u Krampola

16.02.2011 5:09

Makarony rostou na stromě a první perpetum mobile sestrojili Češi. Jakou chuť má esperanto, to ale Paroubkovi nevědí. Ještě jsem ho nikdy neochutnala, smála se Petra.

Esperanto jsme ještě neochutnali, smáli se Paroubkovi u Krampola

Jiří Krampol si do svého úterního pořadu "Nikdo není dokonalý" pozval dlouholetého kamaráda Jiřího Paroubka a jeho choť. Začátek pořadu ale působil tak trochu jako déja vu. Úplně stejně totiž Krampol Paroubka vítal v jeho předvolebním seriálu "Jsem jeden z vás", se kterým duo loni na jaře objíždělo vybraná města.

Byli jsme u toho:
Krampol propaguje Paroubka. S vtipy o policajtech a vzpomínkami na mládí

"Jak přebalujete?" zeptal se Krampol tehdy i v úterý večer. "No, snažím se přebalovat," opáčil Paroubek srdečně. "Je ale pravda, že se snažím dát spíš přednost Petře, která to dělá lépe. Ta technika se ale od mého prvního syna zlepšila, plenky jsou papírové, pohodlnější. Dělá se to jednoduše."

"To já už nepřebaluju," zasmál se Krampol. "Já už jen čekám, až začnou přebalovat mě." Mezi moderátorem a oběma hosty panovala pohoda, však se také už nějakou dobu znají a přátelí. Tykání nechybělo. Ani pobídky typu "pověz tamtu historku, když...".

Esperanto jsem nikdy nejedla a v nočních můrách maturuji

Pořad "Nikdo není dokonalý" nachytává lidi na záludné otázky a směje se jejich nevědomosti. V úterním vydání padaly otázky jako: "Kde rostou makarony?", "Kde bylo sestrojeno první perpetum mobile?" nebo "Jak chutná esperanto?".

"Esperanto jsem ještě nikdy neochutnala," reagovala Petra Paroubková pobaveně. "Jazyků umím pět, ale žádný pořádně." Manžel protestoval, jeho choť je prý jen skromná, kdyby on uměl mluvit tak jako ona, tvrdil by, že umí pět jazyků výborně. "Když tu byl na návštěvě George Bush, tak mi řekl, že mi to jde báječně, že bych se tím mohla i živit," pochlubila se Petra, jejíž původní profese je právě tlumočnice.

Mít pět dětí, nezbyl by mi žádný intelekt

Petra si mimo jiné postěžovala, že mateřství poznamenává její intelekt. "Trošku se mi snížila intelektuální kapacita, přešla jsem z americké židovské literatury a jiných mých oblíbených na knihy o dětech," vysvětlila. Kdyby měla mít dětí pět, snad už by jí prý ani žádný intelekt nezbyl.

"Pět dětí, to už bys seděl někde na lavičce v parku," žertoval Krampol s Paroubkem ohledně věkového rozdílu mezi ním a jeho ženou. Ten se zasmál a "nahodil" příhodu, kdy mu do auta nakoukl jeden známý a na Petru, kterou tehdy ještě neznal, zamrkal s poznámkou: "Á, slečna dcera."

Tak mírumilovného Jiřího Paroubka média hodně dlouho nezažila, "vinu" za to zřejmě nese kamarád Krampol. Show ubíhala plynule, lidé se bavili. Bývalý předseda ČSSD působil maximálně uvolněně.

Lidé se stydí koupit si knihu Paroubkové. Tarzana v prádle si ale prohlédnou

Krampol zmínil i knihu Petry Paroubkové "V botičkách od Diora". Spoustě lidem sice prý nadzvedla mandle, ale prodává se slušně. "Hlavně přes internet," kývla. "Lidé se pořád ještě stydí zajít si do obchodu pro knihu od Paroubkové."

O knize Petra hovořila nedávno i v Show Jana Krause:
Po knize přišla akce. Petra Paroubková hrozí odchodem z ČSSD

Nestydí se ale dívat na paparazzi fotky. Okolnosti vzniku jedné takové nastínil Paroubek. "To je tak dva roky," zavzpomínal. "Byl jsem ráno na pohřbu svýho velmi dobrýho kamaráda, vrátil jsem se domů a tam bylo štěně baseta, které udělalo nepořádek, povalilo květináč a podobně. Tak jsem tu květinu vzal a šel s ní ven. Neuvědomil jsem si, že jsem jen ve spodním prádle. Chtěl jsem ji zasadit, když jsem u plotu uviděl fotografa."

Tak široký strom nemám, abych se za něj schoval

Nenapadlo ho prý nic chytřejšího než se schovat za strom. "Ale přirozeně tak širokej strom na zahradě nemám, takže jsem se schoval jenom tak trochu. To naše štěně vyběhlo z domu a já mu z nadsázky říkám: Tony, trhej." Publikum si zřejmě představilo malého psíka, kterak útočí, a rozesmálo se.

"K tomu jsem dělal, že mám mobil a telefonuji ostraze. Křičel jsem: Okamžitě přijeďte, je tu paparazzi, zlikvidujte ho," smál se Paroubek. A druhý den prý samozřejmě vyšel na první straně jednoho z bulvárních deníků. "Vypadal jsem jako šimpanz." Další den vyšel znova, pak ve velkém... a už ho to rozčílilo, vzkázal redakci, že fotograf sám uvidí, jak bude v 56 vypadat.

"A oni nevymysleli nic lepšího, než že toho ubohýho kluka svlíkli do prádla a vyfotili ho tam vedle mě. Pak začalo lidový hlasování o to, kdo vypadá líp." Publikum burácelo.

Petra je na tvrdý alkohol. Jiří rád oranžové limonády

U Paroubků se nepije vůbec nebo se pije pořádně. "Jsem spíš na tvrdý alkohol, musím říct," přiznala ostýchavě Petra. "Miluju slivovici a meruňkovici, pokud jsou domácí pořádně vypálený. A bílý rum z Karibiku."

Teď se ale už dlouho nenapila, nejprve těhotenství, pak kojení. Už se ale těší. Její choť je k ní maximálně ohleduplný, prý má občas chuť na kvalitní víno, ale nemá to srdce otevřít ho před ní a pak ho vypít sám. "Já mám rád ty sladký oranžový limonády," dodal. "No, ale doma je pít nebudeš," odvětila Petra a znovu sál rozesmála.

Jako správná manželka dohlíží i na manželovo zdraví a sladké limonády pro něj zkrátka nejsou vhodné. A on poslechne. Kdyby totiž zlobil, napsala by o něm další knihu. Tak, jako to slíbila kritikům "V botičkách od Diora".

Čtěte o Jiřím Paroubkovi:

S mou izolací jste to udělali hezky, vzkazuje straníkům Paroubek

Paroubek odráží drby. Z ČSSD nevystupuje, k Bobo nejde

Paroubek už nerozhoduje. Ústečtí ho nepustili do zasedačky

Paroubek některým straníkům vadí. Padla slova o vyloučení

Paroubek si to vyřizuje s Urbanem: V politice jsi skončil

Čtěte o Jiřím Krampolovi a jeho pořadu:

Přepište dějiny: Miloš Zeman v show Jiřího Krampola

Krampol: Udělali z Paroubka Trautenberka. Odčerním ho

Proč jsem nalevo? Nechci dalšího Klému, říká Jiří Krampol

Reprofoto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Markéta Paráčková

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…