Jančík znovu na scéně. Napadl i druhé obvinění policie

16.02.2011 15:14

Ač mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek tvrdí, že Milan Jančík musel vědět, že se dopouští nezákonného jednání, exstarosta se domnívá, že tomu tak nebylo. Napadl tak i další policejní obvinění.

Jančík znovu na scéně. Napadl i druhé obvinění policie

O bývalém starostovi Prahy 5 Milanu Jančíkovi je v poslední době opět hodně slyšet. Policisté jej již na začátku roku obvinili ze zneužití pravomoci úřední osoby, proti obvinění se však exstarosta odvolal. A nebylo to naposledy.

Jančík na to jde systematicky

Stejný postup zvolil totiž i v případě druhého obvinění kvůli zneužití pravomoci veřejného činitele v případě údajně neoprávněného postoupení pohledávek za nájemné Agentuře Praha 5.

Podle státního zástupce Martina Černého z Obvodního státního zastupitelství v Praze 5 bude tak o dalším postupu rozhodovat dohledové Krajské státní zastupitelství v Plzni.

Policie podezírá Jančíka z toho, že s Agenturou Praha 5 neoprávněně uzavřel smlouvu o postoupení pohledávek za více než 63 milionů korun. Jednal prý ale bez předchozího schválení zastupitelstva, právě jeho souhlas ale zákon v podobných případech vyžaduje.

Skřepek: Jančík to věděl

Mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek ale již dříve uvedl, že bývalý starosta musel vědět, že jde o nezákonný postup. Společnost Agentura Praha 5 pak podle policie získala neoprávněný prospěch ve výši nejméně 4,4 milionu korun.

Případem se policie zabývala již v minulosti, nové vyšetřování začalo loni v březnu, poté co nevládní organizace Transparency International (TIC) podala trestní oznámení. Člen organizace Stanislav Beránek v té souvislosti uvedl, že Jančíkovo nové obvinění souviselo s úpadkem jeho politické moci.

Více čtěte:

  • Exstarosta Prahy 5 Jančík znovu čelí obvinění. Usnesení si už převzal

  • Jančík pro ČT: Počkám si na to, s čím policie znovu přijde 

  • Jančík k obvinění: Jsem vytažen jako králík z klobouku 

  • Obviněný Jančík: ODS je v krizi, nemá pro voliče témata 

  • Jančíkova derniéra. V poslední minutě přiklepl kšeft za 177 milionů

  • Jančík je mrtev. Ať žije Jančík... Z pozadí

  • Foto: Hans Štembera

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Radek Rozvoral byl položen dotaz

    koalice

    K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

    10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

    Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …