Kalousek už podal trestní oznámení ohledně převodu IPB

18.02.2011 10:54

Ministerstvo financí podalo v souvislosti se smlouvou o převodu IPB na ČSOB z roku 2000 trestní oznámení. Podle mluvčího ministerstva Ondřeje Jakoba ale v oznámení není obviňována žádná konkrétní osoba.

Kalousek už podal trestní oznámení ohledně převodu IPB

Ministerstvo podalo trestní oznámení na Vrchním státním zastupitelství v Praze. "V trestním oznámení pouze popisujeme, k čemu fakticky došlo a v čem si myslíme, že byl spáchaný trestní čin. Necháváme pak na policii, aby vyhodnotila, zda skutečně k trestnému činu došlo a popřípadě našla viníky," zmínil mluvčí Jakob.

Jde o případ arbitráže mezi státem a ČSOB. Spor stát v plném rozsahu prohrál. A Kalousek později zmínil, že za to může bývalý premiér Miloš Zemana a další členové vlády, tehdejší guvernér České národní banky Josef Tošovský a konkurzní správce zkrachovalé IPB Petr Staněk. Podle Kalouska totiž smlouva o převodu IPB na ČSOB z roku 2000 byla nevýhodná a přinesla státu finanční ztráty. Stát se tím navíc vzdal navrácení jakékoliv kladné hodnoty, kterou mohla IPB mít.

"Podle názoru ministerstva financí mohlo dojít mimo jiné ke spáchání trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele nebo dokonce trestného činu podvodu," zmínil k tomu dnes mluvčí Jakob.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …