Tisíce odborářů zamířily do Prahy. Nelíbí se jim reformy

19.02.2011 11:26

Pět tisíc odborářů se setká v Kongresovém centru, aby prodiskutovali penzijní a zdravotnickou reformu nebo novelu zákoníku práce.

Tisíce odborářů zamířily do Prahy. Nelíbí se jim reformy

Odboráři z celé republiky zamířili do Prahy, aby na celostátním shromáždění základních členských organizací Českomoravské konfederace odborových svazů mluvili o reformě důchodů, zdravotnictví, sociálních dávkách a zákoníku práce.

Předsedovi odborů Jaroslavu Zavadilovi se nelíbí především plán na dobrovolné vyvedení části pojistného na účty penzijních společností, který je součástí důchodové reformy.

Je to nemravné, tvrdí šéf odborářů 

"Byť tedy se změnila povinnost v dobrovolnost, tak stejně to bude znamenat oslabení průběžného fondu. To znamená, že tyto peníze z průběžného fondu půjdou do kapes kapitálových fondů, což považujeme za nemravné," řekl Zavadil Radiožurnálu.

"A zároveň to lidé budou muset zaplatit prostřednictvím DPH, protože samozřejmě stát bude muset dofinancovávat tuhle díru v průběžném fondu," dodává.

Odbory dlouhodobě nesouhlasí s reformami kabinetu Nečase 

Odboráři by během soboty měli v Kongresovém centru diskutovat o novele zákoníku práce nebo zdravotnické reformě. Mluvit budou rovněž o tom, jak se projevilo snižování platů zaměstnancům ve státní sféře. Odborová konfederace dlouhodobě nesouhlasí s reformami, které připravila vláda premiéra Petra Nečase.

Související:

Náhradu za Johna zatím nemáme, přiznávají odbory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…